Ministrul Muncii a anuntat ca un grup interministerial lucreaza la noua Lege a salarizarii

 

Un grup interministerial, format din specialisti din trei ministere, lucreaza la modificarea Legii salarizarii, care ar trebui finalizata în acest an, pâna în prezent nefiind consultati si partenerii sociali, a declarat, marti, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

mariana campeanMariana Câmpeanu a precizat ca specialistii care lucreaza la proiectul de modificare a Legii salarizarii sunt din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finante si Ministerul Dezvoltarii.

„Vrem sa cream un cadru general si apoi sa extindem discutiile si la alte ministere”, a spus Mariana Câmpeanu.

Întrebata daca sindicatele si patronatele sunt consultate de grupul interministerial pentru proiectul de modificare a legii, Mariana Câmpeanu a spus ca pâna în prezent nu s-a discutat cu partenerii sociali.

Ministrul Muncii a mai spus ca proiectul de modificare a legii ar trebui finalizat în acest an, pentru a intra în vigoare din 2014.

Premierul Victor Ponta declara în 26 iulie ca vrea sa modifice Legea salarizarii, incluzând în „anvelopa nationala” cheltuieli de personal pentru fiecare institutie, respectiv primarii, consilii judetene, ministere, dar si „un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, si un salariu maxim”. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie