Continua protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana

 

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat în Piata Universitatii din Capitala, a doua zi consecutiv, fata de proiectul de exploatare miniera de la de la Rosia Montana, aprobat de Guvern saptamâna trecuta. În jurul orei 22:00, protestatarii au blocat Bulevardul Regina Elisabeta, pe ambele sensuri.

protest rosia montanaPersoanele care protesteaza în Piata Universitatii din Capitala fata de proiectul de exploatare miniera de la de la Rosia Montana au blocat Bulevardul Regina Elisabeta, pe ambele sensuri.

Unii dintre protestatarii aflati în zona fântânii de la Universitate au iesit pe strada, nicio masina nemaiputând circula pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Troleibuzele si autobuzele care circula prin zona Pietei Universitatii sunt blocate, nemaiputând circula prin intersectia de la Piata Universitatii.

Jandarmii au format un cordon de la Piata Universitatii pâna la Cercul Militar, la intersectia cu Calea Victoriei.

Protestatarii au steaguri tricolore si bannere pe care scrie „Jos sclavia”, „Rusine!”, „Mai, mai, draga Rovana/ Ia mâna de pe Rosia Montana”, „Ei, nu! Noi, nu!”, „Nu faceti ketchup din Rosia Montana!”.

Cele aproximativ 1.000 de persoane, printre care si copii, scandeaza „Jos Basescu!”, „Jos Ponta!”, „Ape curate, nu cianurate” si „PDL – USL aceeasi mizerie”.

Grupul de protestatari este împrejmuit de un cordon de jandarmi, care împiedica intrarea oamenilor pe carosabil.

Jandarmeria Româna arata, într-un comunicat de presa, ca garanteaza dreptul la libera exprimare a cetatenilor, dar totodata face apel la respectarea legii pe timpul adunarilor publice, precum si la exprimarea convingerilor în spatiul public într-un mod pasnic, civilizat si legal.

Manifestatia a început duminica, la fântâna de la Universitate, prima zi de protest fiind încheiata dupa zece ore, luni dimineata, în jurul orei 2.30. Câteva sute de manifestanti au mers în mars spre Guvern, cerând stoparea proiectului minier de la Rosia Montana. Dupa o manifestatie de peste o ora în Piata Victoriei, unde numarul protestatarilor a ajuns la aproximativ 2.000, acestia s-au întors la Universitate, unde s-au asezat pe bulevard, ocupându-l pe un sens, de la fântâna pâna dupa intersectia cu strada Ion Câmpineanu.

Înarmati cu PET-uri pe care le izbeau ritmic de asfalt sau unele de altele, sute de tineri au ramas în zona ocupata, înconjurata de fortele de ordine, câteva ore si au scandat „Uniti, salvam Rosia Montana”, agitând steaguri si pancarte cu mesaje de protest fata de proiectul minier si decizia Guvernului de a-l promova într-un proiect de lege.

Jandarmii au securizat zona în care s-a desfasurat protestul, fara a încerca oprirea acestuia.

Protestul de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate duminica în alte orase din tara, a avut loc dupa ce, pe 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul urmând sa fie transmis Parlamentului spre adoptare. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie