Contractul de privatizare a companiei CFR Marfa ar putea fi semnat astazi

 

Gruia Stoica, proprietarul GFR, compania care a câstigat licitatia pentru preluarea a 51% din actiunile CFR Marfa, ar urma sa semneze, astazi, contractul de privatizare.

privatizare cfr marfaSurse apropiate situatiei ne-au declarat ca Gruia Stoica ar fi obtinut o mare parte din suma pe care trebuie sa o dea statului român de la IFC, divizia de investitii private a Bancii Mondiale.

Premierul Victor Ponta i-a trasat, saptamâna trecuta, Ramonei Manescu, noul ministru al Transporturilor, sarcina sa-l cheme, astazi, pe câstigatorul licitatiei pentru privatizarea CFR Marfa pentru a semna contractul.

Gruia Stoica ne-a declarat, în urma cu câteva zile: „Am fost deja invitat, de câteva zile, de catre autoritati, sa semnez contractul. Astept detaliile întâlnirii. Cât despre plata banilor, procedura este urmatoarea: dupa semnarea contractului, notific tranzactia la Consiliul Concurentei. Dupa ce primesc avizul favorabil al Consiliului Concurentei, achit suma integral”. GFR a fost declarat câstigator în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Circula zvonuri, însa, potrivit carora autoritatile ar dori sa transfere unele active importante, precum dana din Portul Constanta, de la CFR Marfa la AVAS. Se pare ca acest activ valoreaza în jur de 15 milioane de euro, însa business-ul pe an se ridica la suma de 20 milioane de euro.

Hotarârea de Guvern pentru aprobarea conditiilor de privatizare a CFR Marfa, prin vânzarea a 51% din actiuni catre GFR, a fost publicata pe 14 august în Monitorul Oficial. Finalizarea vânzarii urmeaza sa se realizeze în termen de 60 de zile de la data intrarii în vigoare a Hotarârii. Guvernul a aprobat hotarârea în sedinta din 24 iulie. F.A.bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie