Cererea de mutare din Penitenciarul Jilava a lui George Becali, a fost avizata favorabil

 

Comisia de individualizare de la Penitenciarul Jilava a admis cererea de transfer formulata de omul de afaceri George Becali si a transmis, vineri, raspunsul catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, a precizat luni, pentru AGERPRES, Cristian Micu, purtator de cuvânt al Penitenciarului Jilava.

gigi becali 1Potrivit acestuia, exista mai multe criterii care sunt luate în calcul când vine vorba de transferul unui detinut. Persoana în cauza trebuie sa nu aiba procese pe raza instantelor din Bucuresti, sa fie condamnat definitiv si se analizeaza, de asemenea, motivele personale ale detinutului care solicita transferul.

În cazul lui Becali, mâine are loc ultimul termen la Curtea de Apel, unde se judeca recursul la decizia prin care Tribunalul Bucuresti a decis, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de câte trei ani de închisoare primite de omul de afaceri si suplimentarea cu 6 luni a pedepsei rezultante.

Cererea de mutare a latifundiarului din Pipera a fost analizata de comisia de la Jilava alaturi de solicitari formulate de alti detinuti.

Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor urmeaza sa stabileasca cu exactitate penitenciarul unde va fi mutat George Becali. Acest lucru se stabileste în functie de numarul de locuri disponibile, regimul de executie si profilul penitenciarului.

Cererea de mutare din Penitenciarul Jilava a fost depusa la Administratia Nationala a Penitenciarelor înca de saptamâna trecuta. Surse din cadrul ANP au precizat pentru AGERPRES ca omul de afaceri a argumentat ca ar dori sa-si ispaseasca pedeapsa departe de ochii presei, într-o închisoare din afara Bucurestiului, invocând presiunea mediatica.

Avocatul omului de afaceri, Bogdan Vlad, declara vinerea trecuta ca exista posibilitatea ca în aceasta saptamâna latifundiarul din Pipera sa fie mutat în alt penitenciar. El nu a precizat exact care sunt motivele pentru care Becali ar dori sa fie mutat, însa a spus ca acesta este un drept al clientului sau si ca daca va dori acest lucru poate sa-l faca.

Potrivit unor informatii, Becali ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a dispus efectuarea de verificari la Penitenciarul Jilava din Bucuresti, pentru a se stabili împrejurarile în care au fost efectuate si ulterior date publicitatii imagini de aici cu George Becali.

Potrivit MJ, în baza ordinului de control, la Penitenciarul Jilava s-a deplasat vinerea trecuta o echipa de inspectori din cadrul Corpului de control al ministrului.

În acelasi timp, Ministerul Justitiei precizeaza ca orice decizie legata de executarea pedepsei de catre o persoana condamnata la închisoare tine de atributiile Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ale judecatorilor delegati cu executarea pedepselor si instantelor de judecata.

Concluziile si eventualele masuri care vor fi dispuse vor fi aduse la cunostinta opiniei publice dupa finalizarea raportului de control, preciza MJ.

Televiziunile au difuzat saptamâna trecuta imagini cu George Becali filmate în interiorul Penitenciarului Jilava din Bucuresti. (AS – autor: Andreea Dascalescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie