Ministrul Muncii vrea ca romanii care lucreaza in alte tari UE, sa fie angajati in aceleasi conditii cu ale cetatenilor respectivelor state

 

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anuntat duminica, la Mamaia, continuarea unor actiuni concrete menite sa-i protejeze pe românii care lucreaza în tarile Uniunii Europene, în acest sens fiind deja încheiate protocoale cu tari precum Cipru sau Italia, unde lucreaza un numar foarte mare de români.

muncitori santierAceste actiuni constau într-o serie de protocoale institutionale prin care persoanele care lucreaza în tarile Uniunii Europene sa fie protejate si sa fie angajate în aceleasi conditii cu persoane din astfel de tari.

Potrivit ministrului, trebuie sa existe aceeasi politica pentru toti cetatenii, indiferent ca lucreaza în România sau în alta parte.

„M-am gândit înca de anul trecut sa încep o tentativa de discutii cu toti ministrii (n.r. – omologi) din toate tarile Uniuni Europene, sa încep sa construiesc o legatura directa si mai ales institutionala cu aceste tari. Acest lucru înseamna ca protocoalele pe care am început sa le semnez cu fiecare ministru din fiecare tara reprezinta un protocol de colaborare institutionala. (…) Aceasta înseamna ca institutii specializate precum Inspectia Muncii, Agentia de Plati si Casa Nationala de Pensii pot sa construiasca legaturi directe, sa faca schimb de informatii si sa actioneze rapid cu institutia omologa din tara respectiva atunci când apare un caz si ar putea fi rezolvat”, a explicat ministrul Muncii, la Scoala de Vara a Tineretului PNL.

Câmpeanu a aratat ca partea româna a încheiat astfel de protocoale cu Italia si cu Cipru, a semnat cu Marea Britanie, Belgia, Olanda, existând totodata discutii cu alte tari, între care Grecia.

„Si sper ca acest fel de protocol sa fie încheiat cu toate tarile din Uniunea Europeana. Cred ca acest lucru e important si va fi benefic si pentru România”, a adaugat Mariana Câmpeanu.

Ea a mai spus ca va merge în Olanda, o tara în care presa este destul de ostila României si unde, ca si în Marea Britanie, se asteapta un val de cetateni români si bulgari. „Si voi avea si o conferinta de presa în care o sa prezint si pozitia României si chiar astfel încât sa combat aceasta forma de discriminare – asa o consider în acest moment”, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii a mentionat ca are în vedere un proiect de lege care sa dea posibilitatea angajatorilor sa vina în tara noastra si sa creeze locuri de munca. „Oferim niste conditii mult mai bune decât alte tari”, a argumentat Mariana Câmpeanu.(AS-autor: Catalina Matei, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie