O alta propunere de regionalizare: 10 regiuni din care Sibiu si Brasov, regiuni separate

 

Regiunea Sibiu ar urma sa fie alcatuita din judetele Sibiu, Alba si Hunedoara, în vreme ce regiunea Brasov va ramâne pe scheletul fostei regiuni Centru, fara Sibiu si Alba.

regionalizare1Noile regiuni de dezvoltare propuse sunt urmatoarele:

Regiunea „Brasov” (actuala Regiune Centru): va fi formata din judetel Brasov, Mures, Harghita si Covasna

Regiunea „Sibiu” : va fi formata din judetele Sibiu, Alba si Hunedoara

Regiunea „Vest” : va fi formata din judetele Arad, Caras-Severin si Timis

Regiunea Dobrogea : va fi formata din judetele Constanta si Tulcea

Regiunea Sud-Est : va fi formata din judetele Braila, Buzau, Galati si Vrancea

Liderii social-democrati au discutat vineri, la sedinta BPN al PSD, despre varianta împartirii tarii în zece regiuni, în aceasta arhitectura urmând ca Sibiu si Brasov sa fie regiuni separate, au spus, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, ca din toamna trebuie sa se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formarii regiunilor înainte de a primi statutul constitutional prin revizuirea Legii fundamentale.

„Am discutat informal cu vicepresedintii partidului. Trebuie sa mergem mai departe cu modificarea legii 315/1998, cea cu regiuniile de dezvoltare, trebuie sa mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar înaintea de a primi statutul constitutional. Institutiile care vor merge de la Guvernul central catre regiuni, catre structurile locale. De la 1 ianuarie intram pe noul exercitiu financiar al UE si trebuie sa fim pregatiti în aceasta perioada ca orice centralizare excesiva la Bucuresti îngreuneaza lucrurile si cu cat lasam mai mult lucrurile la nivel de regiune si oras, atributii si resursele financiare merg mai bine. Proiectul cel mai important din aceasta sesiune din toamna, politic, guvernamental si parlamentar, îl constituie declantarea procedurii efective de descentralizare si de pregatire a regiunilor.” a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a spus ca proiectul cel mai important din aceasta toamna este declansarea efectiva a descentralizarii. Stefan Dobre,turnulsfatului.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie