Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri galatean, Liviu Jîtea pentru contrabanda cu alcool

 

Omul de afaceri Liviu Jîtea a fost trimis în judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati, pentru savârsirea de infractiuni în materia comertului ilegal cu alcool, prejudiciul fiind de 58 de milioane de lei.

contrabanda cu alcoolÎn acelasi dosar au fost deferite justitiei alte 18 persoane, precum si o societate comerciala, folosita la producerea ilegala de alcool.

În luna martie, Liviu Jîtea si alte sapte persoane au fost arestate preventiv, iar alti 10 inculpati au primit interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, în urma unei decizii luate de Tribunalul Galati.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, persoanele trimise în judecata au constituit o grupare în scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale din producerea unor mari cantitati de alcool si comercializarea acestora prin eludarea dispozitiilor fiscale privind producerea, detinerea si marcajul produselor accizabile.

Astfel, în cadrul activitatii unei societati comerciale de profil din municipiul Focsani detinuta de Liviu Jîtea, membrii gruparii au procedat la amplasarea unor instalatii neautorizate înaintea contoarelor unei linii tehnologice de productie de alcool dublu rafinat si au extras în aceasta modalitate cantitati de alcool necontorizate, de peste 1.443.000 de litri, fara înregistrarea în evidentele contabile ale societatii a operatiunilor comerciale aferente cantitatilor de alcool produse ilegal.

De asemenea, membrii gruparii au disimulat provenienta cantitatii de 1.443.000 litri de alcool, produsa în mod ilegal, au obtinut si utilizat în interes propriu suma de peste 13,6 milioane de lei.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este estimat la suma de peste 58,4 milioane de lei, reprezentând accize, taxe si impozite.

S-a mai retinut în actul de sesizare ca membrii gruparii au savârsit infractiunea de furt calificat, constând în aceea ca, prin blocarea functionarii echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale, au sustras, în mod repetat, gaz metan în valoare de 2,7 milioane de lei, gaz utilizat pentru functionarea instalatiei ilegale de productie alcool.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Galati.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin),agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie