Preluarea Petrom Distributie Gaze de catre Ligatne, analizata de Consiliul Concurentei

 

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica care va fi realizata ca urmare a preluarii Petrom Distributie Gaze de catre Ligatne SRL, firma detinuta de fondul ceh de investitii PPF Investments.

petrom distributie gaze„Operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica în scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie în termenele prevazute de lege”, se arata într-un comunicat al institutiei.

Ligatne controleaza în România grupul de firme Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele. Cele doua firme au fost înfiintate în 2001 si au peste 22.000 de clienti, în zone limitrofe Bucurestiului si în orase precum Rosiorii de Vede si Siret.

Petrom Distributie Gaze face parte din grupul OMV Petrom, controlat de austriecii de la OMV, si are ca obiect de activitate principal distributia combustibililor gazosi prin conducte. La sfârsitul anului trecut, reteaua Petrom Distributie Gaze avea o lungime totala de circa 1.000 kilometri si deservea peste 21.000 de clienti, în principal localizati în zonele învecinate oraselor Bucuresti si Timisoara.

Tranzactia a fost anuntata în iulie de OMV Petrom, care iese prin aceasta operatiune din activitatea de distributie a gazelor catre consumatorii finali, urmând sa se concentreze pe furnizarea de gaze catre clientii comerciali si industriali. Ioan Dornescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie