MDRAP a lansat procedura de cumparare a locuintelor ANL, prin programul Prima Casa

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), a lansat procedura de cumparare a locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, prin programul „Prima Casa”. De asemenea, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate si prin credite ipotecare obtinute de la alte banci.

anlIn ultima luna, Guvernul a adoptat masuri care sa faciliteze achizitia locuintei pe care o detin chiriasii din blocurile construite prin programul ANL „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii”, inclusiv prin facilitarea contractarii de credite garantate de stat, prin programul „Prima Casa”. Acestia beneficiaza, in anul 2013, de un plafon de garantare in valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program si de o valoare de inlocuire de 326 de euro/mp.

Partenerii MDRAP si ANL in aceasta procedura sunt institutiile bancare si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Titularii contractelor de inchiriere pot cumpara locuinta dupa primul an de chirie. In acest sens, ei trebuie sa adreseze o cerere autoritatilor locale in administrarea carora se afla imobilele.

Tinerii chiriasi pot obtine informatii suplimentare privind achizi?ia locuin?ei de la sediile primariilor pe a caror raza administrativa sunt construite, sau direct la ANL, la adresa de e-mail relpub@anl.ro sau la numerele de telefon 021/320.44.60 si 0800 800 636 – TELVERDE (apel gratuit). infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie