Costica Varzaru, fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, afla vineri daca va fi cercetata in libertate

 

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) decid vineri daca fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” Costica Varzaru va fi judecata în libertate în dosarul în care este acuzata ca a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat.

costica varzaruCostica Varzaru a fost trimisa în judecata pe 23 august de procurorii Parchetului Capitalei, în stare de arest preventiv, fiind acuzata ca a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2013.

Costica Varzaru va fi judecata pentru savârsirea infractiunilor de trafic de influenta si instigare la tentativa la infractiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

În acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Gina Ciontoiu (membra a comitetului de parinti), Elena Dumitru si Maria Mimoza Vulcu (vicepresedinta a comisiei de bacalaureat).

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei remis pe 23 august AGERPRES, în perioada mai-iunie 2013, Costica Varzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu’ din Bucuresti, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membra a comitetului de parinti, a pretins si primit bani de la elevi ai liceului înscrisi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-si folosi influenta fata de membrii comisiei de bacalaureat si fata de cadrele didactice cu atributii de supraveghere, în scopul promovarii examenelor de catre elevi.

Mecanismul de fraudare a examenului de bacalaureat a fost urmatorul: sumele de bani colectate urmau a fi înmânate cadrelor didactice supraveghetoare, atât direct de catre inculpata Costica Varzaru, cât si disimulat, în pachete de tigari/reviste/ziare pozitionate pe catedrele din salile de examinare. Imediat dupa deschiderea subiectelor, Costica Varzaru urma sa convoace profesorii care predau disciplinele de examen, pentru a rezolva subiectele, care erau ulterior multiplicate. Distribuirea foilor cu rezolvarile subiectelor urma sa se realizeze de catre Costica Varzaru si alti profesori ai unitatii scolare, sub pretextul suplimentarii filelor de „ciorne”.

S-a mai retinut ca, în perioada 25 – 30 iunie 2013, Costica Varzaru a facut si demersuri pentru desemnarea unor membri si a unor supraveghetori asupra carora sa-si poata folosi influenta în sensul indicat anterior.

Pe 1 iulie 2013, în timp ce se afla la sediul liceului cu ocazia desfasurarii probei scrise la limba si literatura româna, în calitate de vicepresedinta a comisiei de bacalaureat, Maria Mimoza Vulcu, împreuna cu Elena Dumitru (a carei prezenta era interzisa în timpul examenului), a xeroxat în mai multe exemplare raspunsurile corecte de la aceasta proba, ce urmau a fi date mai multor elevi din salile de examen, inclusiv celor ce erau mentionati pe o fila A4, gasita în geanta sa.

Maria Mimoza Vulcu a fost gasita cu înscrisurile xeroxate în timp ce se afla pe holul de la etajul 2 al liceului, înainte de a intra în salile de examen în scopul anterior mentionat.

De asemenea, prin acelasi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea efectuarii de cercetari sub aspectul unor fapte de coruptie fata de profesorii supraveghetori si fata de elevii Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” care au sustinut la data de 1 iulie 2013 proba scrisa la examenul de bacalaureat.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie