New Europe Property Investments a finalizat achizitia a 70% din proiectul Mega Mall Bucuresti

 

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori de pe piata imobiliara româneasca în ultimii ani, a finalizat achizitia a 70% din proiectul Mega Mall, situat în apropierea Arenei Nationale, pe care vrea sa îl finalizeze în 2015.

mega mall bucuresti„Contractul a fost supus unei serii de conditii precedente ce trebuiau îndeplinite sau denuntate pâna la sfârsitul lunii august. Toate conditiile precedente au fost îndeplinite si achizitia a fost realizata”, se arata într-un comunicat al NEPI.

Tranzactia a fost anuntata la începutul lunii august.

Dezvoltatorii vor sa construiasca un mall cu o suprafata utila de 70.000 metri patrati, care ar urma sa fie deschis pâna la jumatatea anului 2015, iar lucrarile de constructie vor începe în acest an. Investitia alocata dezvolarii este estimata la 150 milioane de euro.

Aproximativ 30% din suprafata este deja rezervata unor chiriasi, printre care Carrefour, C&A si H&M, potrivit datelor comunicate anterior.

Dezvoltatorul austriac Real 4 You a obtinut anul trecut autorizatia de constructie pentru proiectul Mega Mall, situat pe platforma fostei fabrici Electroaparataj, în apropriere de Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon.

Fondata în 1995 de oamenii de afaceri germani Christian Rimpf si Klaus Riederer, Real 4 You Group este un investitor imobiliar acarei activitate principala consta în proiectarea si dezvoltarea de proprietati de retail.

Real 4 You Group va dezvolta pe lânga Mega Mall si câteva centre comerciale în orase precum Satu Mare, Foscani si Târgu Mures, denumite tot Mega Mall. Centrele vor avea între 18.000 mp si 22.000 mp si vor fi ancorate de un supermarket sau de un hipermarket. Ambele companii de consultanta sunt agenti co-exclusivi pe proiectele din tara.

NEPI detine active de peste 600 de milioane de euro în România, printre cele mai importante fiind cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila, dar si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale. Cristina Cuncea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie