Ministerul Educatiei Nationale cerceteaza sase cadre didactice din judetul Constanta, pentru complicitate in cadrul examenului de bacalaureat

 

Un numar de 34 de candidati din judetul Constanta au fost eliminati dupa ce au fost surprinsi de camerele video copiind la sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat, iar sase cadre didactice sunt cercetate pentru complicitate.

ministerul educatiei nationale, MEN„Ministerul Educatiei Nationale a luat act de decizia Inspectoratului Scolar Judetean Constanta de a elimina 34 de candidati de la probele de examen din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2013. Hotarârea inspectoratului vine ca urmare a imaginilor surprinse în salile de examen, pe camerele de înregistrare video, în zilele de 26 si 28 august, respectiv la proba scrisa de Limba si literatura româna si la proba obligatorie a profilului, în cazul de fata, matematica. Cinci dintre candidatii surprinsi copiind, luni, 26 august, se aflau în centrul de examen Colegiul Economic din Mangalia. În ziua de 28 august, din totalul celor 29 de candidati eliminati definitiv de la probele de Bacalaureat, 13 se aflau în salile din centrul de examen Liceul Tehnologic ‘Dimitrie Leonida’ din Constanta, iar 16 în Liceul Tehnologic ‘Lazar Edeleanu’ din Navodari”, se arata într-un comunicat de presa al MEN remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, toti cei 34 de absolventi eliminati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat, respectiv iunie – iulie 2014 si august – septembrie 2014.

De asemenea, lucrarile sustinute în zilele de 26 si 28 august vor fi anulate, însa notele obtinute la toate celelalte probe sustinute pâna în data de 26 august, respectiv probele orale, vor fi luate în considerare pentru sesiunea în care vor putea participa la examenul de Bacalaureat.

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a decis crearea unei comisii de disciplina pentru a verifica implicarea si complicitatea la frauda a celor 6 cadre didactice aflate în salile de examen.(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie