Curtea de Apel Bucuresti a anulat o licitatie de 7,4 milioane de euro, organizata de CNADNR, dupa o actiune in instanta a firmei de avocatura Bostina si Asociatii

 

Curtea de Apel Bucuresti a anulat o licitatie de 7,4 milioane de euro, organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, pentru servicii juridice la exproprierea de imobile in cadrul lucrarilor de infrastructura rutiera, dupa o actiune in instanta a firmei de avocatura Bostina si Asociatii, care a reclamat nereguli de procedura.

cnadnrInitial, Bostina si Asociatii contestase licitatia la CNSC, dar pe 17 iulie Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor respinsese cererea, ca nefondata, dispunand continuarea procedurii de atribuire in cauza. Inca de atunci, Bostina si Asociatii anuntase, pentru avocatura.com, ca va ataca decizia in justitie.

Firma de avocatura ceruse, in principal, obligarea autoritatii contractante la publicarea in SEAP a anuntului de participare si a documentatiei de atribuire, deoarece valoarea contractului pe care CNADNR vrea sa-l acorde prin selectie de oferte este de aproape 7,5 milioane de euro, in timp ce legislatia in vigoare prevede licitatie publica prin SEAP in cazul unor contracte mai mari de 400.000 de euro.

De altfel, valoarea contractului nici nu a fost publicata de CNADNR la demararea procedurii, fiind dezvaluita ulterior, obligata tot ca urmare a unei contestatii.

Procedura a fost lansata de CNADNR pe 25 aprilie, avand ca data limita a ofertelor ziua de 31 mai 2013. De atunci, insa, mai multe case de avocatura au contestat procedura si au cerut mai multe clarificari autoritatii contractante.

Hotararea de azi a Curtii de Apel este definitiva si, conform procedurii, poate fi atacata cu recurs.

Valoarea totala estimata a acordului-cadru pe care CNADNR intentioneaza sa il atribuie se ridica la 7,42 milioane euro fara TVA pe o perioada de patru ani, pentru servicii juridice la exproprierea a minimum 4.000 de imobile si maximum 18.000 de imobile in acest interval.  Mircea Doaga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie