Omar Hayssam a fost audiat la DIICOT

 

Omar Hayssam a fost adus miercuri la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru a fi audiat într-un dosar privind savârsirea unor infractiuni economice, disjuns din dosarul „Manhattan”.

omar hayssamLa intrarea în sediul DIICOT, Hayssam nu a facut nicio declaratie, el fiind transportat cu duba de la Penitenciarul Margineni.

În dosarul „Manhattan”, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, Omar Hayssam a fost trimis în judecata în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alaturi de fratele sau, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infractional organizat si au actionat premeditat si planificat în vederea nerestituirii creditelor si trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water SA si SC Rio Soft Drinks SA în cadrul altor societati din „Grupul Manhattan”.

Procurorii sustin ca Omar Hayssam si complicii lui au contractat împrumuturi bancare în numele Bucovina Mineral Water si Rio Soft Drinks, dupa care au transferat patrimoniile celor doua companii (fabrica de sucuri Rio din Timisoara si fabrica de îmbuteliere ape minerale si sucuri Bucovina din Vatra Dornei) catre alte societati reale sau fantoma din „Grupul Manhattan”.

Prejudiciul produs este de 78,4 milioane de lei pentru infractiunea de delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei pentru infractiunea de evaziune fiscala, 17,3 milioane de lei pentru infractiunea de spalare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

Omar Hayssam a fost condamnat de instantele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru rapirea jurnalistilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei. Primele trei condamnari sunt definitive.

El a reusit sa fuga din România în anul 2006, fiind adus în tara pe 19 iulie anul acesta.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie