Instructorii auto independenti, vor sa obtina in instanta anularea modificarilor din noul Cod Rutier

 

Modificarile legislatiei rutiere îi scot de pe piata pe instructorii auto autorizati si le dau dreptul doar scolilor sa pregateasca viitorii soferi. În acest context, instructorii independenti spun ca nu mai au niciun venit. Ei vor sa obtina în instanta anularea modificarilor din noul Cod Rutier.

scoala soferiInstructorii auto independeti se plâng ca nu mai au niciun venit. Modificarile aduse noului Cod Rutier îi obliga, spun ei, sa devina someri.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat prin HG 480/2013, publicata în Monitorul Oficial pe 24 iulie. Pe lânga alte prevederi legislative, la primul articol sunt vizati instructorii auto independenti. „La articolul 29, alineatul 3 se abroga”, se arata în noua norma. Adica, se abroga tocmai prevederea legala care le permite instructorilor auto independenti sa iasa în strada cu elevii.

Prevederea eliminata din legislatie este: „Pregatirea practica a persoanei (…), în vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile obtinerii permisului de conducere, valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE si subcategoriile A1 si B1 se poate efectua si de catre un instructor auto atestat în conditiile legii, care a încheiat un contract cu unitatea autorizata în care solicitantul a efectuat pregatirea teoretica”.

Altfel spus, Noul Cod recunoaste doar cursurile la o scoala de soferi. În acest context, instructorii auto autorizati sunt obligati fie sa-si deschida scoli de soferi, fie sa se angajeze la una deja existenta. Însa, cum cei mai multi nu au posibilitatea sa-si deschida o scoala proprie, iar scolile existente nu îi pot angaja pe toti, o mare parte dintre instructori va ramâne fara loc de munca. Aproape 4.000 de persoane se afla în aceasta situatie.

Singura posibilitate de a-si câstiga drepturile ar fi în instanta, spun ei. La Bacau s-a creat deja un precedent, acolo unde în urma cu doua zile a fost data deja o hotarâre favorabila pentru un instructor care a deschis proces în acest sens.

Asadar instructorii auto ameninta cu mii de procese deschise în toata tara pentru ca vor sa obtina în instanta anularea acestei decizii adoptata de noul Cod Rutier, informeaza România TV. rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie