Doru Bostina, radiat din profesia de avocat. In cazurile lui Adrian Nastase, Catalin Voicu si Florin Costiniu nu s-a luat inca o hotarare

 

Doru Bostina a fost radiat din profesia de avocat pe baza hotararii Consiliului Baroului Bucuresti de marti, avand in vedere o decizie a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, a anuntat decanul Baroului Capitalei, avocat Ion Ilie Iordachescu. Pe de alta parte, o decizie privind o eventuala excludere a lui Adrian Nastase din avocatura va fi luata dupa ce o comisie constituita de Consiliul Baroului Bucuresti va reexamina motivatia ce a stat la baza mentinerii acestuia in bransa, a precizat Iordachescu.

Doru Bostina

Doru Bostina

„Cu referire la avocatul Adrian Nastase s-a decis de catre Consiliul Baroului Bucuresti constituirea unei comisii alcatuite din consilieri din cadrul Consiliului BB care sa reexamineze motivatia ce a stat la baza mentinerii sale in tabloul avocatilor. Nastase este suspendat din profesia de avocat din cauza faptului ca in 2012 a formulat o solicitare personala de suspendare din profesie. La vremea respectiva Consiliul BB i-a admis cererea si ca atare a procedat la suspendarea sa din profesie. Comisia agreata de catre Consiliul Baroului Bucuresti abilitata in acest sens urmeaza sa reexamineze motivatia ce a stat la baza mentinerii sale in continuare in profesia de avocat”, a declarat Iordachescu, citat de Agerpres.

El a precizat ca in urma analizei comisia va putea sa se pronunte in termen de doua saptamani. „Comisia respectiva poate sa se pronunte cu propuneri in termen de doua saptamani. Consiliul Baroului Bucuresti se va pronunta pe baza acestor propuneri formulate de catre comisia respectiva”, a spus decanul Baroului Bucuresti.

„Consiliul Baroului Bucuresti cu referire la Catalin Voicu si Florin Costiniu a hotarat constituirea unei alte comisii care sa analizeze situatia lor in calitate de avocat, dar din cauza faptului ca astazi Consiliul nu a avut la dispozitie cele doua situatii prezentate in hotararea judecatoreasca definitiva evident ca nu a putut sa se pronunte cu referire la acesti avocati, a solicitat emiterea unei adrese catre instanta de executare cu referire la hotararea definitiva ce a condus la condamnarea celor doi avocati”, a aratat Ion Ilie Iordachescu. Mircea Doaga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie