Proiect: Romania va sprijini Republica Moldova in dezvoltarea unui sistem medical de urgenta de tip SMURD

 

România va sprijini Republica Moldova pentru a dezvolta un sistem medical de urgenta de tip SMURD la fel de performant, a anuntat premierul Victor Ponta, aflat la Chisinau.

SMURD-ambulanta„Este poate unul dintre cele mai de succes proiecte în România, cu care ne mândrim în Europa si în toata lumea, si anume proiectul SMURD, asistenta de urgenta. România va sprijini Moldova sa îsi dezvolte un sistem la fel de performant si de necesar populatiei Republicii Moldova”, a spus Ponta dupa discutia avuta, luni, cu omologul sau moldovean, Iurie Leanca.

El a precizat ca Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sanatatii si coordonatorul SMURD, se afla la Chisinau pentru a discuta în mod concret despre acest proiect.

Cei doi premieri au mai discutat, printre altele, despre reconstructia podurilor dintre România si Republica Moldova distruse în al doilea razboi mondial, interconectarea celor doua tari si în domeniul electricitatii, alaturi de sectorul gazelor, si integrarea europeana a statului moldovean.  Alexandru Moise, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie