Ministerul Afacerilor Externe organizeaza Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane

 

Reuniunea Anuala a Diplomatiei Române, organizata de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), se desfasoara începând de marti pâna joi la Bucuresti, evenimentul constituind un bun prilej pentru evaluarea activitatii diplomatice desfasurate în ultimul an si pentru stabilirea principalelor directii de actiune pe termen mediu si lung.

ministerul afacerilor externePotrivit MAE, la deschiderea oficiala vor participa membri ai Guvernului si ai Parlamentului, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, sefii de misiuni diplomatice ai României, consuli generali, directorii institutelor culturale românesti, reprezentanti ai Corpului Diplomatic strain acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai societatii civile, mediului academic si de afaceri, mass-media.

Reuniunea din acest an are ca invitati speciali pe ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Antanas Linkevicius, tara care detine presedintia rotativa a UE, si pe viceprim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul sesiunilor tematice de lucru se numara: afacerile europene, Vecinatatea estica, provocari la adresa securitatii si impactul asupra politicii externe a României, relatiile tarii noastre cu actori globali din zonele Asia-Pacific, America Latina, Africa si Orientul Mijlociu, modalitati de sprijinire a comunitatilor românesti din strainatate, diplomatia economica, diplomatia culturala.

”Reuniunea, organizata, ca în fiecare an, în preajma Zilei Diplomatiei române, ne permite o radiografiere realista si pragmatica a îndeplinirii obiectivelor de politica externa pe care ni le-am stabilit. Totodata, Reuniunea Diplomatiei Române reprezinta prilejul pentru o analiza aprofundata a activitatii diplomatiei române, dar si a dificultatilor si provocarilor cu care se confrunta corpul diplomatic român, tinând cont de transformarile de pe scena internationala si de evolutiile economice în plan european si global”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie