Inspectorii vamali din Constanta au confiscat haine contrafacute in valoare de 755.000 de euro, aduse din China

 

Inspectorii vamali au confiscat luni haine contrafacute în valoare de 755.000 de euro aduse în Portul Constanta din China.

vapor incarcat exportCele 39.000 de articole de îmbracaminte inscriptionate cu „Monster High” (o linie de papusi realizata de compania Mattel, producatorul Barbie n.r.) si „Angry Birds” (un joc video dezvoltat de Rovio Entertainment n.r.) se aflau în doua containere care urmau sa ajunga la doua companii din Bucuresti.

„În data de 26 august 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanta Sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amanuntit asupra a doua containere sosite din China pentru doua societati comerciale cu sediul în Bucuresti (…) Daca ar fi fost comercializate la pretul produselor originale, valoarea totala a marfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 755.000 euro. „, se arata în comunicatul transmis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, a declarat la finele lunii iulie ca evaziunea fiscala din România reprezinta circa 10% din produsul intern brut (PIB).

Reiese astfel ca valoarea totala a prejudiciilor aduse statului prin neplata taxelor si impozitelor este de circa 14 miliarde de euro, daca luam în calcul un PIB de 140,7 de miliarde de euro (626,2 miliarde lei, la un curs mediu de schimb de 4,45 lei/euro), valoarea estimata de guvern conform datelor din Raportul privind situatia economica si bugetara pe primele sase luni ale anului 2013.

„Evaziunea fiscala în România este foarte mare în comparatie cu alte state europene. Probabil suntem în fruntea clasamentului în Europa”, a mai precizat presedintele Consiliului Fiscal. Alexandra Pele, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie