Cardurile de sanatate ar putea veni prin posta. Eugen Nicolaescu: Distribuirea cardurilor de sanatate prin intermediul medicilor de familie era cea mai proasta solutie

 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, luni, ca distribuirea cardurilor de sanatate prin intermediul medicilor de familie „era cea mai proasta solutie”, sustinând ca are „termen” pâna în 15 septembrie sa abroge aceasta prevedere si sa elaborez un nou proiect de act normativ.

eugen nicolaescuMinistrul Eugen Nicolaescu a afirmat, într-o conferinta de presa, la Alexandria, la prima dezbatere pe tema reformei în sanatate, ca „are sarcina” pâna în 15 septembrie sa elaborez un nou proiect de act normativ privind distribuirea cardurilor de sanatate, mentionând ca va „apela, în final, la un set de masuri combinate”.

„Nu i-am convins si nici nu mi-am propus sa îi conving (n.r. – pe medicii de familie). Aceasta era cea mai proasta solutie, distribuirea cardurilor prin intermediul medicilor de familie. Am discutat cu premierul si am sarcina pâna la 15 septembrie sa elaborez un nou proiect de act normativ. Am început deja discutiile cu Ministerul de Interne, voi purta discutii si cu Minsterul Administratiei, cu colegiile medicilor si cu casele de asigurari de sanatate. S-au nascut deja o serie de elemente noi. Avem termen pâna la 15 septembrie sa abrogam prevederea privind distribuirea cardurilor prin intermediul medicilor de familie, care din punctul meu de vedere era aberanta, si sa gasim o alta modalitate, s-ar putea sa apelam, în final, la un set de masuri combinate”, a declarat Eugen Nicolaescu, care a precizat ca oamenii vor primi cardurile prin intermediul primarii, al serviciilor de evidenta a persoanei, al caselor de asigurari de sanatate sau prin posta.

Ministrul a mai spus ca pachetul de servicii medicale de baza, ale carui principii definitorii se afla în dezbatere publica, reprezinta „piatra de încercare a sistemului sanitar”, iar acest pachet „aseaza toate serviciile esentiale pentru viata omului, de care trebuie sa beneficieze toti cetatenii atunci când au nevoie, indiferent daca sunt asigurati sau neasigurati”.

De asemenea, el a precizat, referitor la proiectul de servicii medicale de baza, ca „exista o conditionalitate în acordul cu FMI, cu termen de finalizare la 30 septembrie”.

Eugen Nicolaescu a participat, luni, la Universitatea Valahia din Alexandria, la o dezbatere regionala privind rezolvarea problemelor din sistemul sanitar, reuniune la care au luat parte specialisti din domeniu si autoritati din Regiunea Sud Muntenia. Dezbaterea a fost prima dintr-un program ce cuprinde consultari similare în alte sapte centre din tara, pâna la sfârsitul lunii septembrie. gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie