Varianta freelancingului castiga teren

 

În ultima perioada, tot mai multi români afectati de criza de pe piata muncii si-au îndreptat atentia catre varianta freelancingului.

lucrul de acasaUna dintre platformele care ofera astfel de solutii este Elance.com, unde peste 30.000 de persoane din tara noastra s-au înscris de la începutul anului si pâna în prezent.

Cele mai dintre proiectele propuse pe platforma de freelancing si munca oline au fost încredintate specialistilor din domeniile Design si Multimedia, precum si IT si Programare, scrie Wall Street. Cea mai mare crestere a fost însa înregistrata în categoriile Inginerie si Productie si Suport Administrativ.

„Dupa lansarea oficiala a Elance în România, în luna ianuarie a acestui an, numarul românilor care s-au înscris pe platforma (…) pentru a-si gasi de lucru s-a triplat”, precizeaza compania.

„Nu mai putin de 5.701 de români s-au înscris pe Elance în al doilea trimestru din 2013, în crestere cu 316% fata de anul trecut. (…) Arhitectii, inginerii si specialistii IT au câstigat cele mai mari tarife orare în al doilea trimestru al acestui an, iar media tarifelor orare pentru toate categoriile de munca a fost de 16,2 dolari”, mai precizeaza reprezentantii Elance România.

În prezent, Elance detine o baza de 2,8 milioane de freelanceri din întreaga lume. Contractorii înscrisi au câstigat în primele sase luni ale anului 2013 peste 130 de milioane de dolari.gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie