Judecatoarea Sofica Dumitrascu de la ICCJ, audiata la DNA

 

Judecatoarea Sofica Dumitrascu de la Înalta Curte de Casatie si Justitie s-a prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiata în dosarul în care omul de afaceri Dinel Staicu este acuzat ca a oferit mita 1,2 milioane de euro unor magistrati.

dnaNumele Soficai Dumitrascu apare în referatul DNA prin care procurorii au cerut instantei arestarea preventiva în cazul judecatoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, în referatul DNA, avocata lui Dinel Staicu, Adriana Dascalu, sustinea ca, prin intermediul Soficai Dumitrascu, poate influenta un judecator de la Înalta Curte pentru solutionarea unei cereri de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, trimis în judecata în dosarul judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache.

Judecatoarea Veronica Cîrstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv în urma cu aproximativ doua saptamâni pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, Veronica Cîrstoiu ar fi primit, prin intermediari, suma de 1,2 milioane euro, pentru a da solutii favorabile în dosare penale, printre care si în cel în care a fost revizuita condamnarea la sapte ani închisoare a lui Dinel Staicu.

Procurorii mai sustin ca avocata Adriana Dascalu, cea care a intermediat mita catre judecatoarea Veronica Cîrstoiu, îi ceruse initial 2,5 milioane de euro lui Dinel Staicu pentru o hotarâre favorabila acestuia, însa a primit 1,2 milioane de euro.

„În perioada august 2011 – ianuarie 2012, Adriana Dascalu a pretins de la Dinel Staicu suma de 2.500.000 euro, diminuata, ulterior, la 2.000.000 euro si, apoi, la 1.500.000 euro, lasând sa se creada ca are influenta asupra magistratilor Veronica Cîrstoiu, P.D. si B.L., judecatori la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I penala, pentru a-i determina sa pronunte, în calitate de membri ai aceluiasi complet de judecata, o hotarâre favorabila sus-numitului”, sustin procurorii.

Si Dinel Staicu a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie