Complexul comercial Doldora al lui Gica Popescu a intrat in insolventa si a fost inchis

 

Fostul fotbalist Gica Popescu a investit alaturi de doi asociati 10 mil. euro, din care UniCredit a finantat 7 mil. euro.

Gica PopescuComplexul comercial Doldora din cartierul bucurestean Rahova, dezvoltat de fostul fotbalist Gica Popescu si doi parteneri de afaceri, a intrat în insolventa si si-a închis recent portile, în conditiile în care estimarile initiale privind traficul si vânzarile au fost contrazise de realitate.

Popescu si partenerii sai au deschis proiectul la finalul lui 2010 în urma unei investitii de 10 milioane de euro si sperau sa umple spatiile de 7.000 de metri patrati cu magazine si tarabe închiriate cu 30 de euro/metrul patrat lunar (190 de euro pentru un stand de 6,3 mp), comparabile cu chiriile practicate în mallurile din Bucuresti.

Ulterior, în conditiile în care majoritatea spatiilor au ramas neocupate, pe jumatate din proiect a fost amenajat un supermarket, dar nici rezultatele acestuia nu au fost satisfacatoare.

„Doldora este în transformare, în prezent se lucreaza la asta. Conceptul de supermarket nu a functionat si de aceea l-am închis. Peste doua saptamâni voi putea oferi mai multe detalii“, a declarat pentru ZF Gica Popescu, cel care detine o participatie de 25% în acest proiect. Ceilalti actionari, cu câte 37,5%, sunt Marius Roates si George Saguna.

La începutul lunii iulie, Tri­bunalul Bucuresti a decis intrarea în insolventa a firmei Doldora Capital, prin intermediul careia a fost dezvoltat acest proiect, la cererea firmei de paza Nei Guard, dar cu privire la acest aspect Popescu afirma doar ca „lucrurile se vor rezolva“.

Doldora Capital a înregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 345.000 de euro si pierderi de 893.000 de euro, în timp ce datoriile se ridicau la 10,9 milioane de euro, arata bilantul de la Ministerul Finantelor. Cel mai important creditor este grupul UniCredit, care a acordat o finantare de 7 mil. euro, reiese din datele de la Arhiva de Garantii Mobiliare. Cristi Moga, Mirabela Tiron, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie