Proiect privind infiintarea serviciilor regionale de ambulanta, pus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii
Ministerul Sanatatii a pus în dezbatere publica, pâna pe 22 septembrie, proiectul de hotarâre de guvern privind înfiintarea serviciilor regionale de ambulanta.
Proiectul prevede înfiintarea Serviciului Regional de Ambulanta Nord-Vest, Serviciului Regional de Ambulanta Centru, Serviciului Regional de Ambulanta Vest, Serviciului Regional de Ambulanta Sud-Vest, Serviciului de Ambulanta Sud, Serviciului de Ambulanta Sud-Est, Serviciului de Ambulanta Nord-Est.
Astfel, se înfiinteaza Serviciul Regional de Ambulanta Nord Vest, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Cluj si desfiintarea Serviciilor judetene de ambulanta Bihor, Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud si Salaj, se înfiinteaza Serviciul Regional de Ambulanta Centru, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Mures si desfiintarea Serviciilor judetene de ambulanta Alba, Sibiu, Brasov, Harghita si Covasna.
De asemenea, se înfiinteaza Serviciul Regional de Ambulanta Vest, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Timis si desfiintarea Serviciilor judetene Arad, Hunedoara si Caras Severin, si Serviciul Regional de Ambulanta Sud Vest, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Dolj si desfiintarea Serviciilor judetene Mehedinti, Gorj, Vâlcea si Olt.
HG mai prevede înfiintarea Serviciului Regional de Ambulanta Sud, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Prahova si desfiintarea Serviciilor judetene de ambulanta Arges, Calarasi, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovita si Ialomita, înfiintarea Serviciul Regional de Ambulanta Sud Est, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Constanta si desfiintarea Serviciilor judetene Braila, Buzau, Galati, Vrancea si Tulcea, dar si a Serviciului Regional de Ambulanta Nord Est, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Iasi si desfiintarea Serviciilor judetene de ambulanta Suceava, Botosani, Vaslui, Neamt si Bacau.
În subordinea serviciilor regionale de ambulanta vor functiona serviciile judetene de ambulanta, fara personalitate juridica, ce vor activa în spatiile fostelor Servicii Judetene de Ambulanta, statiile de ambulanta fara personalitate juridica în care, la data prezentei hotarâri, îsi desfasoara activitatea actualele statii ale Serviciilor judetene de ambulanta, substatiile de ambulanta, fara personalitate juridica, în care îsi desfasoara activitatea actualele substatii ale Serviciilor judetene de ambulanta.
„Serviciile regionale de ambulanta înfiintate prin reorganizarea Serviciilor Judetene de Ambulanta Cluj, Mures, Timis, Dolj, Prahova, Constanta si Iasi asigura asistenta medicala de urgenta, transport sanitar asistat, consultatii de urgenta si transport sanitar neasistat de pe raza judetelor respective. Serviciile regionale de ambulanta pot interveni si în afara granitelor administrative în zone stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii pe principiul ‘celei mai apropiate resurse de caz’, precum si în situatii de urgenta la dispozitia Dispeceratului. Serviciile regionale de ambulanta preiau patrimoniul structurilor care se desfiinteaza în urma reorganizarii, stabilit pe baza bilantului contabil de închidere la data predarii/preluarii, însotit de celelalte anexe potrivit metodologiei existente”, prevede proiectul pus în dezbatere.
Personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar va fi preluat în totalitate, iar pentru personalul tehnic, economic, informatica, administrativ si de deservire preluarea se face cu respectarea normativului de personal în vigoare.
Finantarea Serviciilor Regionale de Ambulanta, inclusiv a Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov, se va asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii, iar serviciile regionale de ambulanta pot fi finantate si prin venituri proprii, prin asigurarea activitatii de transport asistat si neasistat pentru cazurile care nu se încadreaza în obligatiile de baza ale serviciilor regionale de ambulanta, precum si pentru asigurarea asistentei medicale în cazul manifestarilor sportive si celor cu public larg, efectuate la cererea unor persoane fizice sau juridice, contra cost, sau a unor societati de asigurare private în baza unor contracte prealabile.
Organigrama, statul de functii, regulamentul de organizare si functionare ale acestor structuri se vor aproba prin Ordin al ministrului Sanatatii. (AS – autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tanasescu),agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!