Depunerea cererilor de finantare, pentru ajutorul de minimis acordat IMM-urilor, amanata din nou

 

Deschiderea primei sesiuni de depunere a proiectelor pentru obtinerea ajutorului de minimis de la stat se amana din nou, de pe 26 august pe 28 august. Lansarea schemei de minimis a fost amanata pentru ca ar fi coincis cu termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale, cand se inregistreaza un varf maxim de incarcare a sistemului informatic, informeaza un comunicat al Ministerului Finantelor, remis astazi redactiei.

IMMDeschiderea sesiunii de inregistrare on-line a Cererilor de acord pentru finantare, in baza HG nr. 274/2013, se amana pana la data de 28.08.2013, ora 08.30, precizeaza un comunicat al MFP.

Aceasta este cea de a doua amanare a lansarii schemei de minimis pe care ministerul a anuntat-o. Initial startul ar fi trebuit sa aiba loc pe 16 august, insa Guvernul a declarat aceasta zi ca fiind nelucratoare pentru sectorul bugetar, asa incat a amanat termenul de depunere a cererilor de finantare pentru 26 august. Acum MFP a mutat din nou deschiderea sesiunii de inregistrare, de pe 26 august pe 28 august.

Potrivit ministerului, aceasta amanare survine in urma faptului ca termenul-limita de depunere a declaratiilor fiscale ale agentilor economici – 25 ale fiecarei luni – genereaza varful maxim de trafic al incarcarii sistemului informatic alocat (numarul de depuneri in aceasta zi este de zece ori mai mare decat media zilnica normala) si coincide, in luna august, cu o zi nelucratoare, urmand a fi transferata pentru data de 26.08.2013.

Astfel, decizia a fost luata pentru a asigura conditiile optime de derulare a sesiunii de inregistrare on-line si accesul nediscriminatoriu al tuturor operatorilor economici la aplicatia informatica, in conditiile in care aplicatiile MINIMIS si DeDoc (depunere a declaratiilor fiscale) sunt instalate pe aceeasi platforma tehnologica (in vederea utilizarii eficiente a infrastructurii informatice), a adaugat sursa citata.

De asemenea, Finantele au mai anuntat ca bugetul alocat schemei de minimis a fost suplimentat cu 100 de milioane lei.

Mai exact, in cadrul sedintei de Guvern de miercuri, 21 august, a fost adoptata o hotarare prin care bugetul alocat schemei de minimis a fost majorat de la 400 milioane lei la 500 milioane lei.

„Aceasta decizie survine atat in urma interesului deosebit manifestat de reprezentantii mediului de afaceri, cat si in vederea asigurarii accesului la finantare a cat mai multor operatori economici, in conditiile in care mediul de afaceri reclama in mod insistent existenta unui deficit de finantare”, motiveaza MFP.

Odata cu aceasta majorare a bugetului, Finantele previzioneaza o crestere semnificativa a numarului de IMM-uri beneficiare de ajutor de minimis, la aproximativ 2.000, ceea ce impune, de asemenea, prelungirea termenelor de solutionare a cererilor de acord pentru finantare, respectiv a cererilor de plata a ajutorului de minimis aprobat, de la 30 de zile lucratoare la 60 de zile lucratoare. Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie