Pedofilii si violatorii ar putea fi castrati chimic. Proiectul de lege a fost depus in Parlament

 

Pedofilii si violatorii ar putea fi castrati chimic. Legea initiata de niste senatori, care vor sa-i pedepseasca aspru pe cei care au comportamente sexuale deviante, va fi depusa in Parlament.

parlament1Tratamentul va reprima pornirile sexuale numai in perioada in care este administrat, iar o masura definitiva si ireversibila s-ar aplica doar recidivistilor.

Statistic, anual in Romania peste 500 de copii sub 13 ani sunt agresati sexual. Din rusine sau de teama, nici ei si nici parintii nu spun ce patesc. De aceea, in inchisori, sunt putin peste 100 de condamnati pentru aceste infractiuni. Pentru ei, acesti senatori pregatesc o intiativa legislativa prin care pornirile sa le fie reprimate.

„Tratamentul acesta hormonal este reversibil. E inactiv pe perioada tratamentului. Numai ca in momentul in care ar exista o recidiva, sa se aplice o masura definitiva”, spune Marian Vasiliev, senator PPDD.

Asadar, pentru pedofilii aflati la prima condamnare tratamentul s-ar aplica doar in perioada de detentie. Odata cu el, ar putea veni si o reducere a pedepsei.

„Daca nu accepti tratamentul, atunci noi mergem ca sa se mareasca mult mai mult pedeapsa. Pentru ca un pedofil in Romania ia 7-8 ani, daca mai scrie o carte de poezii, dupa 3 ani de zile iese afara si recidiveaza”, spune Ciprian Rogojan, senator PDL.

In fapt, castrarea chimica inseamna inhibarea hormonilor sexuali. Potrivit medicilor, tratamentul inhiba apetitul, iar raporturile sexuale nu mai sunt posibile. Efectele inceteaza insa din momentul in care tratamentul este oprit.

Problema nu este rezolvata. Specialistii atrag atentia ca agresorii si-ar putea indrepta in alta directie comportamentul violent. Iar psihologii sunt de parere ca educatia ar folosi copiilor mai mult decat legea.

„Un copil care este abuzat poate in anumite conditii, la maturitate, sa devina el insusi un abuzator. Intrebarea asta tardiva „Cum de s-a ajuns aici?” e inutila si atunci ce trebuie sa facem e sa ne asumam o responsabilitate”, spune psihologul.

In Romania, pedofilii primesc maximum 10 ani de inchisoare.

Cehia, Rusia, Germania, Franta sau Polonia au adoptat deja castrarea chimica a pedofililor. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie