Doi fosti directori de la o firma apartinatoare a Complexului Energetic Oltenia, retinuti pentru frauda

 

Cei doi fosti directori de la o societate care tine de Complexului Energetic Oltenia, retinuti sub acuzatia ca au prejudiciat firma respectiva cu aproape 300.000 de lei, vor fi cercetati în libertate, dupa ce, marti, Judecatoria Târgu Jiu a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva.

complex energetic olteniaElena Vintilescu, fost director general al Minprest SA Rovinari, si Dumitru Corcoveanu, fost director economic la aceeasi societate, au fost audiati initial la Parchetul Judecatoriei Târgu Jiu, unde au fost adusi cu o masina a Politiei, având catuse la mâini, dupa care au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, magistratii Judecatoriei Târgu Jiu au decis ca cei doi sa fie cercetati în libertate.

Decizia instantei nu este definitiva, putând fi atacata cu recurs la Tribunalul Gorj.

Eleva Vintilescu, fost director general al Minprest SA Rovinari, si Dumitru Corcoveanu, fost director economic la aceeasi societate, au fost retinuti, luni, sub acuzatia de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Politia Judeteana Gorj, cei doi au încalcat cu buna stiinta atributiunile de serviciu în perioada în care au condus societatea respectiva.

„În fapt, în perioada 2010-2012, suspectii, în calitate de director general, respectiv director economic la o societate comerciala pe actiuni, si-au încalcat cu stiinta atât atributiunile de serviciu cât si anumite prevederi ale legislatiei achizitiilor publice, angajând patrimonial societatea într-un circuit financiar ilicit, cauzând, astfel, un prejudiciu a carui valoare a fost estimata la peste 295.000 lei”, se arata în comunicatul Politiei Judetene Gorj.

În luna martie, în timpul campaniei electorale interne din PDL, Elena Vintilescu i s-a plâns în public, la Târgu Jiu, Elenei Udrea despre faptul ca este „hartuita” de organele de urmarire penala. Vintilescu a luat atunci cuvântul în fata a peste 300 de colegi din PDL si a vorbit în fata Elenei Udrea, dupa ce si alti membri ai filialei declarasera ca sunt „hartuiti” de politisti sau procurori.

Surse judiciare sustin ca împotriva Elenei Vintilescu au fost depuse mai multe plângeri penale, multe dintre ele facute de liderul sindical Constantin Cretan, presedinte al Federatiei Nationale a Muncii, condamnat la cinci ani de închisoare pentru implicarea în mineriadele din 1999. Cretan a declarat public, de mai multe ori, ca la Minprest SA a avut loc „un jaf” pe care organele de urmarire penala trebuie sa îl cerceteze si sa-i descopere pe vinovati.

Minprest SA Rovinari are ca actionar majoritar, cu 95%, Complexul Energetic Oltenia, iar restul actiunilor apartin Federatiei Nationale Mine Energie, conduse de Marin Condescu.

Societatea presteaza servicii în diverse domenii pentru CE Oltenia, având peste 1.300 de salariati. Unitatea este condusa în prezent de un consilier municipal de la Târgu Jiu, Gabriel Giorgi, membru PNL, si Alin Vacaru, sef al cabinetului parlamentar pe care Victor Ponta îl are la Târgu Jiu în calitate de deputat pe colegiul 6 din judetul Gorj. Gigi Ciuncanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie