Ministerul Turismului a oferit opt pasapoarte de ambasadori ai turismului unor personalitati din Romania

 

Opt personalitati ale României, majoritatea din lumea sportului, au primit, luni, pasaport de ambasador al turismului din partea Ministerului Turismului si vor promova tara în calatoriile lor în strainatate.

romania-turismGabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Nastase, Elisabeta Lipa, Grigore Lese, Stefan Popa Popa’s si Gheorghe Zamfir au primit diplome si pasapoarte din partea ministrului delegat pentru Turism, Maria Grapini. De asemenea, i s-a acordat un pasaport de ambasador al turismului si Iolanda Balas, însa aceasta a lipsit la festivitatea de luni seara din motive de sanatate.

„Toti acesti ambasadori nu au trebuit sa fie convinsi, au fost de acord imediat, le multumesc, îi voi aprecia toata viata mea. E o prima etapa a programului: «România promovata prin valori», unul nou, care va aduce un avantaj României. Le multumesc ca fac voluntar ceea ce fac”, a declarat Maria Grapini.

La ceremonie au fost prezenti si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul de Externe, Titus Corlatean, dar si ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana.

Fosta atleta Gabriela Szabo a declarat ca exista un interes foarte mare pentru România: „E o tara înca nedescoperita, dar de mare inters pentru straini. Unii au venit cu teama, dar când au plecat am ramas placut surprinsa când mi-au promis ca se vor întoarce cu familiile lor”.

Fostul tenisman Ilie Nastase a afirmat ca deocamdata nu stie ce înseamna acest pasaport, dar a fost de acord imediat sa faca parte din aest proiect: „Nu stiu ce înseamna deocamdata acest titlu, doamna ministru m-a sunat de mai multe ori si m-a întrebat daca vreau. Am vazut cine erau cei propusi si am zis imediat da. Cred ca schimbarea cea mai importanta a trebui sa fie la nivelul serviciilor si evaluarea stelelor la hotelurile noastre. Deocamdata numai privatii investesc. Cred ca ar trebui sa avem niste hoteluri de lux, din pacate nu avem, cel mai luxos hotel se opreste la Viena sau Budapesta si oamenii foarte bogati nu vin în România tocmai din cauza asta”.

Ivan Patzaichin a spus ca a promovat mereu România, iar în ultimii patru ani s-a implicat în promovarea turismului ecologic. „Încerc sa fac ca Delta sa devina cel mai mare centru de acest gen din lume, vreau ca oricine sa ajunga macar o data în acest centru de ecoturism. Cred ca poate deveni un brand pentru România, noi avem valori, bogatii, dar trebuie sa stim sa le valorificam pentru a deveni un brand. În Delta, din pacate, vâslitul a cam disparut în ultimii trei ani, am avut momente în care am premiat niste copii si le-a fost rusine pentru ca vâslesc. Încercam sa facem la Mila 23 primul centru de initiere în vâslit pentru copiii din Delta. Poate astfel le va veni si ideea de a deveni campioni. Nu mai sunt copii care sa vâsleasca, la moda e sa aiba un motor cât mai puternic, noi prin asocitia noastra încercam sa promovanm acest gen de miscare”, a declarat Patzaichin. Adrian Tone, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie