Adrian Stef, presedintele CJ Satu Mare a fost audiat la DNA in dosarul lui Ovidiu Silaghi

 

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, acuzat ca a cerut 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache.

adrian stefNumele lui Adrian Stef, care este finul lui Ovidiu Silaghi, apare în referatul întocmit de procurori.

Astfel, Nelu Iordache le-a spus procurorilor DNA ca Silaghi i-a solicitat efectuarea unor curse aeriene de catre compania sa, Blue Air, care sa lege orasul Satu Mare de Europa, pentru a sustine campania electorala la sefia CJ a lui Adrian Stef.

„În urma discutiilor pe care le-am avut la acel moment cu ministrul Silaghi, a rezultat ca pentru a avea liniste în ceea ce priveste efectuarea platilor catre Romstrade SRL de catre CNADNR trebuia sa deschid rute aviatice noi cu firma Blue Air, care sa lege orasul Satu Mare de Europa. Mi-a spus atunci ca acest lucru îi este necesar pentru ca finul lui, al carui nume nu mi-l amintesc la acest moment, candida la functia de presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare. Din câte îmi amintesc, ulterior, a si obtinut aceasta functie. Personal am perceput aceasta solicitare ca un santaj si o cumparare a linistii în ceea ce priveste încasarea banilor de la CNADNR, deoarece înca de la început stiam ca efectuarea unor curse de la Satu Mare îmi va aduce o pierdere majora lunara. Cu toate acestea, am fost de acord pentru ca nu aveam ce sa fac”, ar fi declarat Nelu Iordache procurorilor, conform referatului DNA.

Omul de afaceri ar fi sustinut ca, dupa ce i-a spus lui Silaghi ca este de acord cu aceste noi rute, acesta l-a contactat telefonic pe finul sau si i-a comunicat ce a discutat. Ulterior, conform referatului, Nelu Iordache a avut o întâlnire cu finul ministrului.

„La întoarcerea în Bucuresti i-am solicitat lui G.R. sa-mi faca un calcul cu costurile implicate de deschiderea noilor rute impuse de Silaghi Ovidiu si astfel am constatat, în urma analizei pe care acesta mi-a pus-o la dispozitie, ca reiesea o pierde lunara de aproximativ 250.000 euro”, ar mai fi spus Iordache.

Procurorii sustin ca, pe 17 mai 2012, Adrian Stef, vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, la acea vreme si candidatul USL la presedintia CJ, a anuntat ca începând din 4 iunie 2012 compania Blue Air va efectua zboruri de pe aeroportul Satu Mare spre doua destinatii europene importante – Venetia si Torino.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care sa lege aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Procurorii DNA spun ca, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, si pentru ca platile intermediare sa fie facute într-un termen rezonabil.

Totodata, Ovidiu Silaghi ar fi primit de la Nelu Iordache suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.(AS – autor: Eusebi Maniolache, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie