Principesa Irina va fi monitorizata printr-o bratara electronica

 

Principesa Irina Walker, fiica ultimului rege al României, acuzata de organizarea ilegala de lupte de cocosi împreuna cu sotul ei, la ferma lor din Statele Unite, va primi luni o bratara de monitorizare electronica, informeaza AP.

principesa irina1Vineri, principesa si sotul ei, fost ajutor de serif, au aparut în fata unui tribunal federal pentru a raspunde acuzatiilor de organizare ilegala de lupte de cocosi la ferma lor din estul statului Oregon. Ambii au pledat nevinovat si a fost eliberati în asteptarea procesului.

Potrivit AP, Walker a parut calma vineri, în instanta, îmbracata în hainele albastre de închisoare. Cu toate acestea, avocatul apararii numit de instanta, Patrick Ehlers, a declarat ca Irina a fost „isterica” atunci când a vorbit cu ea din spatele gratiilor dimineata. Avocatul a precizat ca rudele lui Walker strâng bani pentru a angaja un avocat al apararii.

Procurorii au avertizat însa ca Walker este un caz ce prezinta risc de sustragere de la urmarire întrucât Irina a fost nascuta în Elvetia si ar putea primi azil în aceasta tara. Judecatorul i-a ordonat principesei sa predea pasaportul si sa nu plece din comitatul unde locuieste, cu exceptia deplasarilor în vecinatate, la Hermiston, pentru alimente si programari la doctor.

Potrivit procurorilor, Irina si John Walker au organizat cel putin 10 lupte cu cocosi în intervalul aprilie 2012 – aprilie 2013, afacere ce le-a adus peste 2.000 de dolari pe zi. Pasarilor le-au fost atasate lame la picioare, iar spectatorii au platit o taxa de intrare, iar în interior s-a vândut mâncare si bautura, sustine rechizitoriul.

Procurorii sustin ca, în timpul perchezitiilor de saptamâna trecuta, la ferma au fost descoperite 24 de plante de marijuana, 24 de arme si o cantitate mare de munitie, însa în legatura cu aceste descoperiri nu au fost formulate acuzatii.

Cuplul este acuzat de organizarea unui sistem ilegal de pariuri si de conspiratie la încalcarea Legii statale privind protectia animalelor. Fiecare dintre aceste infractiuni este pasibila de o pedeapsa maxima de cinci ani de închisoare si o amenda de 250.000 de dolari. Autoritatile au arestat alte 16 persoane în acest caz.

Potrivit fiicei sale, Angelica Kreuger, din Myrtle Point (Oregon), Irina Walker s-a mutat în Statele Unite din Elvetia în 1983, alaturi de fostul ei sot, John Kreuger. Angela a povestit ca parintii ei au fost colegi de scoala în Europa si ca tatal ei s-a îndragostit de Oregon.

Angelica Kreuger a declarat ca mama ei este mândra de mostenirea sa – tine o imagine mare cu tatal ei în camera de zi, – însa niciodata nu a dus un stil de viata luxos.

Niciodata o persoana deosebit de sociala, Irina Walker a gradinarit, calarit, studiat Biblia si a crescut doi copii în timp ce a trait în Myrtle Point. Ulterior, principesa a divortat de sotul ei si, în 2007, s-a casatorit cu John Walker, un prieten de familie si vecin, fost adjunct al serifului din comitatul Coos.

Potrivit lui Kreuger, John Walker a luat-o pe mama sa în zona Hermiston, din estul Oregonului.

Kreuger sustine ca Irina s-a izolat de familie, iar cele doua nu si-au vorbit de câteva luni. Printesa a vizitat Myrtle Point însa la începutul acestui an, iar Kreuger a simtit ca ceva nu era în regula.

Ea sustine ca si-a avertizat mama în privinta lui John Walker, spunându-i ca e „un tip care face probleme”, dar mama ei nu a vrut sa creada. Angelica a adaugat totodata ca Walker a facut-o pe mama sa sa se simta frumoasa si speciala si ca mama sa ar face orice i-ar spune acesta.

„Mama e genul naiv, e cel mai simplu mod de a spune”, a precizat Kreuger, adaugând ca Irina „nu stie cu adevarat partea rea a oamenilor”.

Kreuger a povestit totodata ca a fost în Hermiston de câteva ori, dar nu a vazut niciodata lupte de cocosi. Ea nu crede ca mama ei cunostea amploarea a ceea ce s-ar fi întâmplat acolo si ca nu ar fi ajuns într-o astfel de situatie, daca stia ca este pasibila de închisoare.

„Nu o vad uitându-se (la asa ceva), pentru ca mama mea iubeste animalele”, a spus Kreuger. „Nu si-ar dori sa vada o pasare murind asa”, a adaugat Angelica.(AS – autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie