Piata romaneasca de tablete „atacata” de chinezi

 

Chinezii de la Goclever au lansat recent pe piata locala doua tablete cu care spera sa fure din cota de piata a românilor de la Evolio, E-Boda, Allview sau Serioux.

Tableta e-bodaChinezii au intrat pe piata din România prin lansarea a doua tablete: Orion 70 si Orion 101.  Goclever Orion 101 are un ecran de 10 inch, procesor de 1GHz, un GPU cu opt nuclee PowerVR SGX544MP2 si 2 GB de memorie DDR3. Spatiul de stocare este de 16 GB, însa cu carduri microSD poate fi extins la 32 GB.  Orion 101 poate fi folosit ca un notebook clasic, prin combinarea tabletei cu tastatura, în timp ce standardul Bluetooth 2.0 permite si folosirea tastaturii în mod wireless. În timpul transportului tastatura poate fi folosita pe post de husa de protectie pentru tableta. ORION 101 este livrata cu sistemul de operare Android 4.1, update-ul la Android 4.2 fiind disponibil prin update Over The Air (OTA). Dispozitivul cântareste doar 600 g (876 g cu tastatura) si este echipat cu o baterie de 6200mAH (care asigura o durata de functionare de pâna la 6 ore), doua camere (una frontala de 0,3 MP si o camera de 2 MP în spate), port mircoUSB OTG, port miniHDMI, un difuzor, un microfon si o iesire audio de 3,5 mm.

Goclever Orion 70 are un ecran de 7 inch, procesor de 1GHz si 1 GB de memorie DDR3. Tableta ofera 8 GB spatiu de stocare sub forma de memorie flash încorporata, ce poate fi extinsa prin carduri microSD cu capacitate maxima de 32GB. Orion 70 dispune de cea mai noua versiune de Android (4.2), update-urile viitoare ale sistemului de operare putând fi descarcate prin serviciul OTA oferit de Goclever. Orion 70 dispune si de o camera frontala care permite desfasurarea de videoconferinte pe Skype si de optiuni avansate de conectare: microUSB OTG, miniHDMI si iesire audio de 3.5mm.

Noile tablete Goclever, Orion 70 Si Orion 101 sunt disponibile în oferta distribuitorilor autohtoni începând cu preturile de 399 lei, respectiv 899 lei. Bogdan Biszok, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie