In perimetrul Jimbolia, Gazprom Neft a gasit petrol si gaze

 

Gazprom Neft, prin subsidiara sârba NIS, a descoperit petrol si gaze în perimetrul Jimbolia din vestul României în a doua etapa a unei sonde de teste, se arata într-un comunicat al companiei Zeta Petroleum, partener al NIS în aceasta concesiune.

sonda petrolNIS are o participatie de 51% în acest perimetru, Zeta Petroleum detine 39%, iar Armax Gaz, 10%.

În timpul testelor, productia maxima de titei a fost echivalenta cu 24 de barili pe zi, iar cea de gaze a fost de 22.248 de metri cubi pe zi.

‘Operatorul (NIS – n.r.) va utiliza metodele standard conventionale (folosite cu succes la sonda Jimbolia 6 din apropiere), pentru a îmbunatati productia la aceasta sonda si pentru a confirma ca se poate atinge o productie comerciala. Este de asteptat ca rezultatele acestor operatiuni extinse de testare sa fie disponibile în septembrie 2013’, se mai arata în comunicat.

În prima faza a testelor la aceasta sonda, din luna iulie, nu au fost identificate zacaminte de hidrocarburi. Însa lucrarile de la începutul lunii august au relevat productia mentionata. Lucrarile sunt finantate în totalitate de catre NIS.

Compania sârba NIS este detinuta de Gazprom Neft, divizia petroliera a gigantului rus de stat. Potrivit site-ului companiei, NIS opereaza cinci perimetre în vestul României si estimeaza ca productia comerciala de petrol si gaze va începe în 2014-2015.

Gazprom are planuri în România si pe piata comercializarii de carburanti.

La începutul lunii iulie, directorul general adjunct Gazprom Neft, Kirill Kravchenko, prezent în România la inaugurarea benzinariei Gazprom de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, a declarat ca grupul rus îsi propune sa detina 50 de benzinarii în România pâna la finalul anului 2013 si 120 pâna în 2015, cu o investitie totala de peste 150 milioane de euro. În prezent, compania detine 12 statii pe piata locala. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie