Dosarul furtului de tablouri: Judecatoria Sectorului 3 se pronunta luni asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar, formulata de Alexandru Bitu

 

Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 se pronunta luni asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Alexandru Bitu, inculpat în dosarul furtului de tablouri din Olanda.

Ciocan judecatorProcesul privind furtul de tablouri din Rotterdam a început martea trecuta la Judecatoria Sectorului 3, sase inculpati în acest dosar fiind trimisi în judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, pentru furt calificat.

La acest termen inculpatii din dosar – Radu Dogaru, Olga Dogaru, Eugen Darie si Mihai Alexandru Bitu – au cerut, prin avocati, înlocuirea masurii arestarii preventive cu obligatia de a nu parasi tara, Judecatoria Sectorului 3 ramânând în pronuntare în aceasta privinta.

Pe data de 16 iulie, Judecatoria Sectorului 3 a constatat legalitatea masurii arestarii preventive pentru Radu Dogaru, Olga Dogaru, Eugen Darie si Mihai Alexandru Bitu.

Potrivit DIICOT, au fost trimisi în judecata Radu Dogaru, Adrian Procop (în lipsa), Darie Eugen, Bitu Alexandru Mihai, Olga Dogaru si Petre Condrat (ultimul în stare de libertate).

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala a acestora este estimata la suma de 18 milioane de euro.

„Din probele administrate pe parcursul urmaririi penale exista suspiciunea rezonabila ca inculpatii Dogaru Radu si Procop Adrian, cu sprijinul inculpatului Darie Eugen, au constituit o grupare infractionala în scopul savârsirii infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, constând în aceea ca, la data de 15/16.10.2012, pe timp de noapte si prin efractie, au sustras sapte opere de arta (picturi în ulei si acuarele)”, preciza DIICOT.

Tablourile intitulate ‘Tete d´Arlequin’ de Pablo Picasso, ‘La Lisseuse en Blanc et Jaune’ de Henri Matisse, ‘Waterloo Bridge’ si ‘Charing Cross Bridge’ de Claude Monet, ‘Femme devant une fenetre ouverte dite la fiancee’ de Paul Gauguin, ‘Autoportrait’ de Meyer de Haan si ‘Woman with Eyes Closed’ de Lucian Freud erau expuse într-un muzeu din Rotterdam, Olanda.

„În sarcina inculpatului Bitu Alexandru Mihai s-a formulat acuzatia constând în aceea ca a aderat la grupul infractional si i-a sprijinit pe inculpatii Dogaru Radu, Darie Eugen si Procop Adrian, ajutându-i în încercarea de a valorifica bunurile sustrase si a intermediat comercializarea operelor de arta”, informa DIICOT.

Principalii suspecti în acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru, au fost arestati preventiv pe 22 ianuarie.

De asemenea, pe 8 martie, Tribunalul Bucuresti a decis emiterea unui mandat de arestare preventiva de 29 de zile si pentru Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie