DNA a solicitat aviz Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Ovidiu Silaghi
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de începere a urmaririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta în forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savârsite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.
„În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia României, art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 si ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curtii Constitutionale, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de începere a urmaririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infractiunea de trafic de influenta în forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savârsite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor”, se arata într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.
Din referatul întocmit de procurori a rezultat ca exista indicii si date temeinice potrivit carora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.
Procurorii DNA sustin ca, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, si pentru ca platile intermediare sa fie facute într-un termen rezonabil.
Totodata, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.
Din actele premergatoare efectuate în cauza au rezultat indicii temeinice cu privire la savârsirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corecta si completa a situatiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmarire penala.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!