Cine va fi urmasul tronului lui Florin Cioaba?

 

Florin Cioaba, autoproclamatul rege al romilor, a murit, ieri, într-un spital din Antalya, lasând familiei o avere impresionanta. Dorin, fiul sau, are cele mai mari sanse sa îi urmeze la tron.

dorin cioabaFlorin Cioaba s-a casatorit înca de la 14 ani cu Maria, dupa traditia tiganeasca, si au împreuna patru copii, doua fete si doi baieti, dar si zeci de nepoti si stranepoti. Fetele fostului rege sunt casatorite si stabilite în judetul Vâlcea, iar fiul cel mare, Dorin, este cel care, cel mai probabil, îi va urma în fruntea etniei, scrie adevarul.ro.

Dorin Cioaba (foto) s-a nascut la Sibiu, la 26 noiembrie 1969, este casatorit cu Sighisoara si au împreuna un copil, elev la Liceul de Arta din Sibiu. Absolvent a doua facultati, Drept si Stiinte Politice, ambele terminate la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Dorin Cioaba a militat în permanenta pentru respectarea drepturilor minoritatii rome si a facut, de-a lungul anilor, mai multe proiecte, prin care a încercat sa promoveze pozitiv imaginea comunitatii.

Presedinte al Tribunalului Romilor de la Sibiu, mediator cu acte în regula, om de afaceri si presedinte al Organizatiei Romilor Nomazi si Caldarari INDIROM, Dorin Cioaba a candidat, independent si fara succes, pentru presedintia Consiliului Judetean Sibiu, la alegerile din 2012. Printre cele mai cunoscute proiecte ale lui Dorin Cioaba, alaturi de Tribunalul Tiganesc, se numara lansarea papusii Lulica, vestita jucarie îmbracata în haine tiganesti, gândita sa-i apropie pe copiii români de cei romi, care s-a vândut foarte bine, înca de la lansare. realitatea.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie