Cele patru pasarele pietonale peste DN1, au fost date in folosinta

 

Cele patru pasarele pietonale peste DN 1, construite în orasele Azuga, Busteni si Comarnic, au fost date în folosinta sâmbata, iar inaugurarea acestora va avea loc duminica, la eveniment fiind asteptat sa participe si premierul Victor Ponta.

pasarela peste dn1Cele patru pasarele pietonale ridicate în orasele Azuga, Busteni si Comarnic au fost date în folosinta sâmbata, anunta Politia Româna.

Pasarelele pietonale metalice reprezinta, potrivit autoritatilor, o solutie temporara de fluidizare a traficului rutier pe Valea Prahovei pâna la construirea autostrazii Comarnic-Brasov.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Micea Cosma, cele patru pasarele au fost construite de firme din judet, iar costul lor variaza între 70.000 si 99.000 de euro.

Doua dintre pasarele sunt amplasate în Busteni, una în Azuga si una în Comarnic, acestea fiind zonele de pe Valea Prahovei unde se produceau cel mai frecvent aglomerari în trafic, întrucât soferii opreau la trecerile de pietoni pentru a acorda prioritate.

O data cu punerea în functiune a celor patru pasarele, în cele trei localitati a fost desfiintate sapte treceri de pietoni.

Totodata, pe marginea DN 1 au fost montate garduri metalice de peste un metru înaltime, pentru a-i împiedica pe pietoni sa traverse neregulamentar.

Potrivit sefului CJ Prahova, inagurarea oficiala a pasarelelor peste DN 1 va avea loc duminica, la eveniment fiind asteptati premierul Victor Ponta si vicepremierul Gabriel Oprea. Daciana Ilie, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie