Evolutia BVB pentru T3, depinde de posibilele listari ale Nuclearelectrica si Romgaz

 

Evolutia Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru trimestrul al treilea depinde foarte mult de posibilele listari ale Nuclearelectrica si Romgaz, precum si de numirea în functia de director general al fostului manager al bursei din Varsovia, sustin specialistii de pe piata de capital. Acestia considera ca în lipsa acestor elemente, rezultatele anuale ale BVB vor fi slabe, pe linia celor obtinute în primul semestru din 2013, când BVB a înregistrat o scadere cu aproape 50% a profitului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

bvbCresterea numarului de emitenti si de investitori este cruciala pentru bunastarea BVB, considera Bogdan Gherghe, analist financiar pentru Tradeville. “Pentru trimestrul 3 nu ne astept[m la rezultate exceptionale, având în vedere rulajele destul de reduse din lunile de vara, însa în cazul în care din toamna vom avea IPO-uri (oferte publice initiale – n.r.) pentru Nuclearelectrica si/sau Romgaz, ar putea fi impulsul necesar pentru cresterea volumelor tranzactionate si reactivarea interesului investitorilor. Privind în perspectiva, posibila avizare a numirii în functia de director general a fostului manager al bursei din Varsovia (Ludwik Sobolewski) este un punct pozitiv, dar argumentele cele mai importante pentru atractivitatea titlurilor BVB sunt legate de o eventuala crestere a numarului de emitenti si a numarului de investitori activi”, a declarat pentru PUTEREA Bogdan Gherghe.

BVB, la vale

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a încheiat primele sase luni ale anului cu un profit net de 4,24 milioane de lei, în scadere cu 44,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului trimis de companie. BVB SA este listata pe piata de valori si are aceleasi obligatii cu ale celorlalte companii pe care le administreaza.  Potrivit analistului financiar al Tradeville, profitul BVB nu a putut fi salvat nici de listarea Transgaz, nici de listarea OMV Petrom. “În ciuda ofertei publice secundare pentru 15% din actiunile Transgaz, sau a tranzactiei realizate cu un pachet important de actiuni OMV Petrom, valoarea rulajelor cu actiuni, unitati de fond, obligatiuni sau titluri de stat a consemnat o scadere de 5,3% în primele sase luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Scaderea volumelor tranzactionate a fost acompaniata de reducerea tarifelor de mentinere la cota bursei sau de interesul scazut pentru datele bursiere. Având în vedere cresterea marginala a cheltuielilor, rezultatul operational a consemnat o reducere cu 30,7%, în timp ce profitul din activitatea financiara a fost diminuat prin încasarea unor dividende mult mai mici de la Depozitarul Central. Per total, profitul net la finalul lunii iunie a fost de 4,24 mil. lei, cu 44,5% mai mic” a precizat Bogdan Gherghe. Daniel Harmanescu, puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie