Despagubiri de 715 milioane de euro, cerute de Guvern de la Enel

 

Guvernul de la Bucuresti ar dori sa vanda grupului italian Enel un nou pachet de 13,3% din actiunile companiei Electrica Muntenia Sud (EMS), in conformitate cu acordul incheiat in 2007, insa directorul general de la Enel, Fulvio Conti, a oprit afacerea, informeaza un articol publicat joi in cotidianul economic Milano Finanza.

EnelDisputa dintre cele doua parti a izbucnit in vara. Romania a cerut Enel sa plateasca compensatii in valoare de 715 milioane de euro, si daune nespecificate suplimentare, pentru presupuse incalcari ale contractului privind achizitionarea de catre compania italiana a unui nou pachet de 13,3% din actiunile Electrica Muntenia Sud.

In luna iulie, Gabriel Dumitrascu, directorul Directiei Privatizare si Administrare din cadrul Departamentului pentru Energie, a declarat ca Electrica cere despagubiri de 1,5-2 miliarde de euro in total investitorilor care au cumparat filiale ale Electrica si nu si-au indeplinit obligatiile din contractele de privatizare. Este vorba despre Enel, CEZ (Cehia) si E.ON (Germania).

Anul trecut guvernul de la Bucuresti a aprobat exercitarea optiunii de vanzare de catre stat prin Electrica SA conform contractului de privatizare din 2007. Intentia autoritatilor era sa vanda un pachet de 13,7% din actiunile Electrica Muntenia Sud, urmand sa incaseze aproximativ 375 milioane euro.

Enel S.p.A a achizitionat in 2007 un pachet majoritar de 64,4% din capitalul societatii romanesti Electrica Muntenia Sud (EMS). business24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie