CAB a amanat pentru 3 septembrie, judecarea recursului lui George Becali, la decizia de suplimentare a pedepsei cu 6 luni

 

Curtea de Apel Bucuresti a amânat vineri pentru 3 septembrie judecarea recursului lui George Becali la decizia prin care Tribunalul Bucuresti a decis, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de câte trei ani de închisoare primite de omul de afaceri si suplimentarea cu 6 luni a pedepsei rezultante. Amânarea a fost ceruta de George Becali din motive legate de pregatirea apararii.

Curtea de Apel BucurestiAparatorul lui Becali, Florin Surghie, a spus ca a cerut Curtii sa amâne judecarea cauzei pentru ca a fost angajat pe data de 13 august.

”Motivul pentru care am solicitat amânarea cauzei a fost acela de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului acesta. Nu am cum sa va spun ce urmeaza sa solicit pentru (…) ca nu stiu actele si lucrarile dosarului”, a declarat Surghie.

Întrebat daca va cere sa se anuleze sporul de pedeapsa si Becali sa ramâna cu pedeapsa de trei ani avocatul a replicat: ”Poate si mai mult de atât, o sa vedem. (…) Daca am rejudeca cele doua cauze nu as fi avut niciun motiv de amânare. Noi nu rejudecam cele doua cauze, aceasta este una noua, din punctul meu de vedere, nu l-am mai aparat pe dl Becali pâna acum. (…) Deocamdata nu ma gândesc la nimic pâna nu vad actele dosarului”, a adaugat Surghie, admitând ca are în vedere chiar solicitarea unei pedepse finale cu suspendarea executarii.

El a refuzat sa comenteze faptul ca DNA a cerut un spor de pedeapsa.

”Nu comentez. Este dreptul DNA si se circumscrie dispozitiilor legale, e o chestiune care tine de temeinicia hotarârii date de tribunal. Din punctul nostru de vedere netemeinica pentru ca s-a aplicat un sport, din punctul de vedere al DNA netemeinica pentru ca nu s-a aplicat un spor îndestulator”, a mai spus avocatul.

Omul de afaceri ar urma sa execute trei ani si sase luni de închisoare.

Procurorul DNA a cerut instantei, pe 27 iunie, aplicarea unui spor de pedeapsa de un an de închisoare, având în vedere infractiunile pentru care a fost condamnat.

George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN si în dosarul „Valiza” si la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrarii de persoane, suspendarea transformându-se în executare în urma condamnarilor din celelalte doua dosare.

Pe 7 iunie a fost depusa cererea de contopire a pedepselor primite în cele trei dosare în care Becali a fost condamnat.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de închisoare pentru dare de mita si fals în înscrisuri sub semnatura privata în dosarul „Valiza”.

De asemenea, el a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru savârsirea infractiunii de complicitate la abuz în serviciu.

George Becali a mai primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, însa instanta suprema a anulat suspendarea, astfel încât condamnarea s-a transformat în trei ani de închisoare cu executare. AGERPRES/(AS – autor: Madalina Cochinescu, Cristina Tatu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie