Omar Hayssam a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Margineni

 

Omar Hayssam a fost transferat, joi, de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Margineni, fiindu-i stabilit un regim de maxima siguranta, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvânt al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Monica Pana.

omar hayssam1Executarea pedepsei în regim de maxima siguranta a fost stabilita întrucât Omar Hayssam are o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru implicarea în rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Potrivit legii, regimul de maxima siguranta se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa detentiei pe viata si celor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani.

Detinutilor care executa pedeapsa în regim de maxima siguranta li se aplica masuri stricte de paza, supraveghere si escortare. Acestia sunt cazati, de regula, individual, presteaza munca si desfasoara activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala în grupuri mici, în spatii anume stabilite în interiorul penitenciarului, sub supraveghere continua.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus în tara dupa sapte ani de la fuga acestuia din România.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Române în 19 iulie, potrivit anuntului facut atunci de purtator de cuvânt al sefului statului, Bogdan Oprea.

Dupa ce a fost adus în tara, Omar Hayssam a fost dus într-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Române, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu închisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancruta frauduloasa si înselaciune.

În 23 iulie, Omar Hayssam a fost dus în Penitenciarul Rahova, unde a stat pâna sâmbata.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsa, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, înselaciune în cazul „Volvo” si fraude în cauza „Foresta Nehoiu”.  Catalina Cocolos, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie