Judecatoarea Veronica Cîrstoiu a refuzat sa dea declaratii in fata magistratilor de la ICCJ

 

Judecatoarea Veronica Cîrstoiu, acuzata ca a cerut 1,2 milioane euro mita, a refuzat miercuri sa dea declaratii în fata magistratilor de la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ), în timpul judecarii recursului la arestarea preventiva.

Veronica CîrstoiuDe altfel, Veronica Cîrstoiu a refuzat sa dea declaratii în fata procurorilor DNA sau la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a emis un mandat de arestare preventiva pe numele ei pentru 29 de zile.

În schimb, fiul ei, Florin Cergan, i-a rugat pe magistrati sa îl puna în libertate, deoarece are în întretinere un baiat de zece ani si o fetita de un an si jumatate, iar sotia sa a fost recent operata.

În timpul dezbaterilor, avocata judecatoarei a solicitat ca presa sa nu aiba voie în sala de judecata, pe motiv ca relatarile din presa, facute de tot felul „neaveniti si neinstruiti” i-au afectat imaginea Veronicai Cîrstoiu.

Instanta urmeaza sa decida daca mentine arestul preventiv a celor doi.

Judecatoarea Veronica Cîrstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv, la sfârsitul saptamânii trecute, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, Veronica Cîrstoiu ar fi primit, prin intermediari, suma de 1,2 milioane euro, pentru a da solutii favorabile în dosare penale, printre care si în cel în care a fost revizuita condamnarea de sapte ani închisoare a lui Dinel Staicu. (AS – autori: Daniel Alexandru Florea, Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie