Mediatori specializati in medierea conflictelor colective de munca

 

Cea mai recenta conferinta din seria organizata de de Asociatia „O Sansa pentru Viitor”, Institutul International de Mediere, Asociatia Centrul Avocatilor Mediatori si Editura Universul Juridic, alaturi de partenerul media Medierenet.ro, a avut loc vineri, 9 august 2013, la Institutul bancar Roman din Bucuresti.

Serghei Mesaros

Serghei Mesaros

Invitatii de prestigiu ai evenimentului, precum si calitatea deja cunoscuta a acestui sir de evenimente, au adunat un numar semnificativ de participanti, daca e sa tinem cont ca ne aflam in plina perioada de concedii.

Subiectele abordate de lectorii conferintei au acoperit si aspecte generale ale medierii, ale informarii prealabile dar si aspecte particulare ale conflictelor de munca, mai ales ales ale conflictelor colective de munca.

Interventia doamnei Alina Gorghiu ne-a ajutat sa ne facem o imagine a medierii conflictelor de munca din Romania in comparatie cu alte tari europene.
Serghei Mesaros, director in Directia de Dialog Social a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei sociale, ne-a familiarizat cu procedura care se urmeaza in acest moment in cazul conflictelor de munca si ne-a vorbit despre intentiile si demersurile ministerului de a forma mediatori specializati pe conflictele colective de munca.

Bogdan Stanescu, mediator si administrator judiciar al Oltchim, ne-a prezentat cazul concret al conflictelor colective de munca din cadrul Oltchim si dificultatile intampinate in negocierile cu sindicatele.

Intrebarile adresate de participanti in sesiunile de intrebari si raspunsuri au fost mai punctuale, mai specifice, multe dintre ele venite din situatii intilnite in practica.

Asteptam cu interes tema conferintei din septembrie.

Stefania Petre

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie