Liderul Jobbik, Gabor Vona, a declarat ca mesajul sau a fost distorsionat, iar reactiile politicienilor români au fost isterice

 

Gabor Vona, liderul formatiunii radicale Jobbik, afirma ca presa din România a interpretat „în mod distorsionat” discursul pe care l-a rostit la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal, calificând drept „isterice” reactiile politicienilor români.

gabor vona lider JobbikÎntr-o scrisoare deschisa adresata politicienilor români, Vona catalogheaza drept „isterice” declaratiile acestora, subliniind ca alianta dintre România si Ungaria necesita „toleranta si respectarea drepturilor în mod reciproc”.

Potrivit lui Vona, presa din România a prezentat „imaginea falsa” a unei Românii pasnice si a unei Ungarii agresive. Elita politica din România are o „constiinta compromisa” dat fiind ca „blocheaza constant eforturile maghiarilor din Transilvania”, a subliniat liderul extremist ungar, conform MTI.

Gabor Vona a declarat, sâmbata, la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judetul Harghita, ca partidul pe care îl conduce va apara drepturile si interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-si responsabilitatea unui conflict cu România.

Presedintele partidului Miscarea pentru Ungaria – Jobbik, Vona Gabor, a declarat jurnalistilor prezenti la Tabara EMI ca Ungaria are obligatia de a sustine în fata Uniunii Europene si de a sprijini obtinerea autonomiei, revendicata de maghiarii din Transilvania, apreciind ca disputele pe aceasta tema trebuie solutionate cât mai curând, transmite corepondentul MEDIAFAX. „Eu cred ca Ungaria, dincolo de gesturile simbolice si de initiativele civice, are obligatia sa încerce sa dea glas acestei cerinte în fata forurilor internationale. Eu cred ca aceasta disputa (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României si Ungariei, ci una europeana. Ungaria trebuie sa faca orice îi sta în putinta ca disputa pe seama autonomiei sa se finalizeze cât mai repede”, a sustinut Vona Gabor. Mihai Draghici, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie