elefant.ro intra si pe piata vestimentara

 

Pâna acum, elefant.ro si site-ul de cumparaturi online Fashion Days, operau în doua segmente de piata diferite. Dar libraria online e tentata acum de consumatorul de moda pe net: pe lânga carti, eBooks, filme, muzica, jucarii, eReadere si tablete, pe elefant.ro se vor vinde si haine. Sa fie punctul de pornire al unei variante locale a amazon.com?

elefantMagazin online de carti, în principal, elefant.ro începe un proces de transformare, din “cea mai mare librarie online” în “mall-ul online al familiei tale”, potrivit reprezentantilor site-ului. De ieri, are în ofera o noua categorie de produse – fashion (vestimentatie, încaltaminte si accesorii pentru adulti).

”Intram în beta testing cu aceasta noua categorie pentru o perioada de 2-4 saptamâni. Lansarea oficiala urmeaza sa aiba loc la sfârsitul perioadei de testare sau mai bine zis de “proba”. Cu acea ocazie vom comunica si mai multe informatii”, promit reprezentantii companiei.

Pentru perioada de testare, pe ”rafturile” elefant.ro se gasesc deja aproximativ 3.000 de articole în categoria fashion, urmând ca oferta sa creasca odata cu lansarea oficiala.

Ceea ce înseamna ca un razboi iminent e pe cale sa înceapa între elefant.ro si Fashion Days, clubul de cumparaturi,  prezent în 10 tari ( România, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Polonia, Letonia, Estonia, Lituania), care are 4 milioane de membri. Fashion Days urca, zilnic, pe site peste 1.500 de produse pentru femei/barbati/copii/home&deco pe care le vinde cu pâna la 70% discount.

Potrivit unui calcul Capital, sunt 500.000 de clienti activi care cumpara de pe site-urile de moda din România – inclusiv Fashion Days si competitorii sai (Stilago, Tuatara, My Closet etc.) La un bon mediu de 200 de lei, putem spune ca românii fac shopping online de 100 de milioane de lei (aproximativ 2,2 milioane de euro).

Cea mai mare librarie online de pe piata din România. elefant.ro ofera clientilor sai peste 65.000 de produse (carti, eBooks, jucarii, filme, muzica,). Fondat în 2010, gratie unei finantari din partea fondului de investitii Greenlight Invest (vehicul investitional al Fribourg Investment), elefant.ro se bucura de zeci de mii de vizitatori zilnic.

În 2012, elefant.ro a înregistrat  încasari de 3,6 milioane euro, firma estimând pentru anul curent o dublare a afacerilor. Ileana Ilie, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie