ASF isi ajusteaza din nou conducerea

 

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care reglementeaza sistemul asigurarilor, al pensiilor private si piata de capital, îsi va ajusta din nou conducerea, la recomandarile FMI, prin reducerea numarului de membri de la 11 la 9, care se va realiza prin renuntarea la o pozitie executiva, din cele 5 din prezent, si la alta neexecutiva, din cele 6 de acum, au declarat pentru Capital surse apropiate discutiilor.

bani, lupa, stilou, asfUPDATE: Varianta în care pleaca doi membri neexecutivi este cea mai plauzibila si logica în acset moment, au declarat pentru Capital, surse apropiate discutiilor. „Oricare dintre membrii executivi ar pleca ar însemna sa se dezechilibreze algoritmul negociat politic. FMI a insistat într-adevar sa se respecte criteriul profesional. Aceasta ar fi însemnat ca domnii Giurescu si Ursache ar fi trebuit sa plece având în vedere ca nu aveau experienta necesara. Totusi s-a luat în consideare faptul ca ei au fost votati de Parlament, ceea ce înseamna ca au fost asimilati ASF”, au spus sursele noastre. Potrivit acestora Ordonanta care va modifica structura Autoritatii trebuie sa apara pâna la sfârsitul lunii septembrie iar Parlamentul va vota noua componenta, de 9 oameni, pâna la sfârsitul acestui an.

„Urmeaza sa se renunte la o pozitie executiva si la alta neexecutiva, la indicatiile FMI. Vizate ar fi, se pare, pozitia ocupata Ion Giurescu (actualtemente vicepresedinte, responsabil de sistemul de pensii private), care ar putea pleca definitiv sau ar putea ocupa o alta pozitie neexecutiva si o alta pozitie neexecutiva. Schimbarile urmeaza sa fie decise în toamna”, au declarat sursele pentru Capital.

Se pare ca Ion Giurescu, despre care se vorbeste ca îsi va pierde pozitia neexecutiva, este în concediu.

Conducerea ASF ar urma sa aiba cu 4 executivi: presedintele Dan Radu Rusanu si trei vicepresedinti – Daniel Daianu, Daniel Tudor si Mircea Ursache.

Actuala conducere este formata din: Dan Radu Rusanu (presedinte), Daniel Daianu (prin-vicepresedinte), Mircea Ursache (vicepresedinte, responsabil cu piata de capital), Daniel Tudor (vicepresedinte, responsabil cu sistemul de asigurari), Ion Giurescu (vicepresedinte, responsabil cu sistemul de pensii private) si înca sase membri neexecutivi – Marian Sârbu, Albin Biro, Marian Mârzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu Si Dorina Teodora Mihailescu.

Dupa cum se poate observa, printre membrii neexecutivi se afla si Marian Sârbu, fostul presedinte al Comisiei de Supraveghere al Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Acum CSSPP este reprezentata la nivel executiv de Ion Giurescu. O eventuala plecare a lui Giurescu nu ar lasa sistemul de pensii private fara specialist.

Anterior, conducerea fusese formata din 17 membri, dar a fost ajustata la 11. Serban Buscu, Marius Pirloiu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie