Romgaz a raportat pentru semestrul I, un profit net de 771,4 milioane de lei

 

Romgaz, cel mai mare producator de gaze naturale din tara, a ajuns în primul semestru al anului la un profit net de 771,4 milioane de lei, cu 38% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, dar afacerile companiei de stat au continuat sa scada pe fondul unui consum slab.

romgaz„Realizarea unui profit net mai mare decât cel înregistrat în primul semestru din 2012 este generata de reducerea cheltuielilor cu amortizarea, reducerea cheltuielilor de operare si reducerea achizitiilor la gaze de import“, explica reprezentantii companiei evolutia profitului.

De cealalta parte, afacerile Romgaz au continuat sa scada, evolutie înregistrata si în primul trimestru din 2013. Astfel, compania a ajuns la un business de 1,9 miliarde de lei (432 de milioane de euro), cu 13,4% mai mic fata de afacerile de aproape 2,2 miliarde de lei (500,6 milioane de euro) din primele sase luni ale anului trecut.

De la jumatatea lunii iunie, Romgaz are un nou director general în persoana lui Virgil Metea, fost sef al E.ON Moldova Distributie si E.ON Gaz Distributie, companii controlate de nemtii de la E.ON. Potrivit declaratiei de avere, Metea a avut anul trecut un venit mediu lunar de circa 13.000 de euro din functiile de conducere de la E.ON.

Un pachet de 15% din actiunile Romgaz ar urma sa se listeze în noiembrie la bursa, statul având în vedere o listare duala la Bucuresti si Londra sau Varsovia. Roxana Petrescu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie