Raport DRPCIV: Lancia, Lexus si Jaguar conduc topul inmatricularilor noi de marci auto rare din Romania, in S1

 

Marcile Lancia, Lexus si Jaguar ocupa primele trei locuri în ierarhia autovehiculelor rare nou înmatriculate în România, în primele sase luni ale anului, arata datele oficiale ale Directiei Regim Permise Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, publicate pe propria pagina de internet.

lancia logoAstfel, în perioada ianuarie-iunie 2013, un numar de 16 români au optat pentru marca Lancia, în aprilie si mai fiind înmatriculate cele mai multe exemplare, respectiv câte patru.

Pe locul urmator s-a clasat modelul Lexus, cu 15 unitati nou înmatriculate în România, dintre care opt exemplare cu fost consemnate numai în ianuarie.

Podiumul este încheiat de posesorii de Jaguar, cu 14 unitati (câte cinci înregistrate în lunile ianuarie si iunie), iar imediat dupa aceea, însa la distanta semnificativa, se afla marcile Bentley, JEEP si Subaru, cu câte sase exemplare.

Conform statisticii oficiale, în primul semestru al anului, au fost înmatriculate câte cinci exemplare noi de Ferrari si smart, în timp ce modelele Maserati si Lada sunt consemnate cu câte patru unitati.

Pe lista marcilor rare nou înregistrate la DRPCIV se mai afla, în primele sase luni ale anului 2013: Infiniti si Alfa Romeo (câte trei exemplare), Quattro, ARO, Aston Martin si Cadillac (câte doua unitati), si Lamborghini, Daewoo, GWM si Bufori (de la Bufori Motor Car Malaesia) – cu câte o unitate.

La sfârsitul anului trecut, parcul auto national era de 4.485.148 unitati, din care 31,6% apartinea marcii Dacia, urmata de marcile germane Volkswagen si Opel, potrivit Directiei de Înmatriculari. Practic, în intervalul 2008-2012, s-a înregistrat o crestere de 27% a parcului auto din România, media anuala fiind de 6%.

Din totalul consemnat, mai mult de jumatate dintre masini (55%) erau mai vechi de 10 ani, în paralel observându-se un proces de învechire continua a parcului auto (de la 10 la 12 ani).

Orasul cu cele mai multe masini mai vechi de zece ani în parcul auto este Bucuresti, cu peste 400.000 de unitati. (AS – autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie