La Bacau, trei eleve de la o scoala postliceala au fost arestate dupa ce au strans bani pentru comisia de examen. MEN vrea ancheta

 

Ministerul Educatiei Nationale va face o ancheta la Scoala Postliceala Sanitara „Christiana” Bacau, dupa ce trei eleve au fost arestate, fiind acuzate de trafic de influenta, în legatura cu strângerea unor bani pentru „protocolul” comisiei de examen.

ministerul educatiei nationale, MENCele trei eleve ar fi strâns câte 200 de lei de la colegi, însa banii astfel adunati nu au ajuns la profesorii din comisia examenului de absolvire care începe luni.

Potrivit presei locale, elevele au urmat cursurile necesare pentru a deveni asistent medical generalist.

La propunerea procurorilor, Judecatoria Bacau a admis, sâmbata, propunerea de arestare preventiva a elevelor, sub acuzatia de trafic de influenta.

Avocatul celor trei a declarat ca strângerea de bani pentru „protocolul” comisiei este o traditie la scoala respectiva.

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat, într-un comunicat de presa, ca în paralel cu institutiile care fac cercetari în acest caz, va derula propria ancheta, prin Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, si va dispune masurile care se impun.

„Ministerul Educatiei Nationale condamna cu fermitate situatia aparuta la Scoala Postliceala Sanitara «Christiana» Bacau si respinge astfel de practici care exced regulamentele scolare si care nu au ce cauta în sistemul românesc de educatie. (…) Reiteram faptul ca Ministerul Educatiei Nationale manifesta toleranta zero fata de orice act de coruptie si va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispozitie pentru a asigura legalitatea si corectitudinea organizarii si desfasurarii examenelor nationale”, s-a mai aratat în comunicat. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie