Ce facilitati fiscale ofera statul pentru angajarea tinerilor absolventi

 

Puse in fata unei noi generatii de tineri fara bacalaureat si fara perspectiva, autoritatile incearca sa convinga oamenii de afaceri sa le dea o sansa, ca sa nu ingroase randurile somerilor. Statul ofera firmelor care angajeaza absolventii bani lunar, timp de un an, cu conditia sa-i tina in companie cel putin trei ani.

facilitati fiscalePatronul unui restaurant din centrul Capitalei este mereu in cautarea unor noi de absolventi de liceu. Faptul ca n-au pic de experienta nu conteaza, spune el, atata timp cat sunt dornici sa invete.

Statul ofera firmelor care angajeaza absolventi lunar, timp de un an, intre 500 si 750 de lei, in functie de studiile pe care le are tanarul. Ca sa beneficieze, insa, de acesti bani, angajatorii sunt obligati sa-i tina in companie cel putin 3 ani. In caz contrar, vor trebui sa restitutie statului intreaga suma primita.

Potrivit Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, doar 5 la suta dintre firmele care angajeaza absolventi solicita aceste facilitati fiscale. Si asta din cauza birocratiei excesive si a conditiilor impuse de stat.

Datele de la ANOFM arata ca in prima jumatate a anului, peste 2.000 de companii au beneficiat de aceste facilitati.

Din toamna, legea se schimba. Companiile nu vor mai fi scutite de plata contributiei la bugetul asigurarilor pentru somaj. In schimb, scade perioada in care angajatorul nu are voie sa-l concedieze pe tanar ca sa nu fie nevoit sa restitutie subventia, de la 3 ani la unul si jumatate. incont.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie