Cat cheltuie romanii pe haine si incaltaminte

 

Românii cheltuie anual pe haine, accesorii si pantofi 11,4 miliarde de lei, suma urmând sa creasca în anii urmatori astfel încât în 2017 piata totala sa ajunga la 12,5 miliarde de lei, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piata Euromonitor.

fete la cumparaturiRomânia este de altfel o piata subdezvoltata în contextul în care un român cheltuie lunar pe astfel de produse sub 50 de lei (11 euro), suma suficienta pentru achizitia doar a unei bluze sau a unei rochii. Aceste cifre ne pozitioneaza astfel mult în urma altor state, chiar si din regiune, cum este cazul Poloniei, Cehiei sau Ungariei. Diferentele fata de Occident sunt chiar mai mari, în contextul în care un belgian cheltuie lunar pe haine si pantofi 71 de euro, de sase ori mai mult decât un român. Aceasta „înapoiere“ reprezinta însa cheia pentru crestere în anii care vor urma.

Criza financiara si lipsa apetitului de consum din ultimii au obligat companiile de cercetare de piata sa îsi redimensioneze estimarile privind piata de fashion. Astfel, initial Euromonitor estima ca pâna în 2015-2020 piata de îmbracaminte si încaltaminte va depasi 16 miliarde de lei, mult peste nivelul pe care îl estimeaza acum. Cristina Rosca, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie